Al voltant de 1.500 persones van visitar aquest diumenge la 12a edició de la fira Lliga't a la terra que es va celebrar a l’exterior del recinte de La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.
Durant tot el matí moltes persones van passar per la fira per comprar directament productes artesans i també planter a les 11 parades habilitades. Tots i totes els productors van coincidir en el fet que són molts els visitants que repeteixen cada any per comprar als mateixos productors, per la seva qualitat i per poder parlar directament amb ells/es. També es constata que els productors i productores donen molts consells als consumidors de com cuinar les varietats recuperades.
Pel que fa a la venda de planters, en total se n’han venut 11.000 entre online i presencial, tant per a horts urbans com per a productors de tomàquets. Els planters encarregats online, per motius climatològics no van poder estar a punt per recollir-los a la Fira, i es podran recollir el dissabte 7 de maig, entre les 9 i les 13 h al Centre Cívic La Fàbrica. Les varietats més demanades de tomàquets són Cor de Bou, Nas de bruixa, Malacara i Rosa ple.
Com sempre, una de les activitats més valorades és la visita a l’hort de l’explotació El Molí d’en Vendrell, on l’Associació Llavors Orientals disposa de terres per cultivar les varietats locals i especialment els tomàquets que es podran tastar a la Fira del Tomàquet que es farà al juliol.
Pel que fa als tallers, van comptar amb una alta assistència d’un públic molt entregat i molt interessat en les explicacions que es donaven, i en molts casos els tallers es van allargar per poder donar resposta a totes les demandes de les persones assistents.
El conseller de Turisme, Àlex Valiente, va valorar molt positivament la Fira: “el fet que la gent està venint, i veure els productors que estan molt engrescats fent moltes vendes, indica que la gent aposta pel producte de proximitat, i això ens fa fer una valoració excel·lent per seguir apostant per aquestes fires”.
La Fira Lliga't a la Terra està organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, el Consell Comarcal i l'associació Llavors Orientals.