Carla Gámez, d’Aiguafreda, ha estat la guanyadora de la quarta edició del Premi Talent Jove, corresponent a l’any 2022, que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”.
El premi vol posar en valor els i les joves vallesans que destaquen en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).
La guanyadora es va conèixer en el transcurs de la gala Vallesà de l’any, que es va celebrar ahir al vespre al Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana. El premi s’atorga conjuntament amb el premi Vallesà de l’any, que lliura El 9 Nou i que va guanyar Dani Julià, de REIR, i Talent territorial, que atorga Pimec i que va guanyar ACP Europe.
En total hi van haver 14 candidatures de joves proposades pels ajuntaments d’Aiguafreda, Canovelles, Granollers, la Garriga, Llinars del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Martorelles, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès. Marc Comellas de la Garriga i Asier Bautista de Llinars del Vallès van ser els altres dos finalistes.
La tercera edició del premi Talent Jove la va guanyar Gemma Font de Tagamanent, la segona Marc Fuentes, de Montornès del Vallès i proposat per Vilanova del Vallès i la primera edició del premi la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.
Carla Gámez té 24 anys, és graduada en Psicologia i està interessada pel Trastorn de l'Espectre Autista i altres condicions del neuro-desenvolupament. Amb 19 anys es va vincular a un voluntariat a l'Associació TEA-Asperger d'Osona. Li agradava treballar amb infants i va treure's el carnet de monitora de lleure i vincular a l'Esplai Pica Pins. Ha anat assumit més responsabilitat i amb el títol de directora de lleure, des del 2019 està vinculada a l'esplai de manera voluntària. Des de fa dos anys i mig està agafant més el rol de direcció.
De forma paral·lela, va fer un postgrau en trastorns del neuro-desenvolupament en població infanto-juvenil i pràctiques al CDIAP de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. També ha estat estudiant durant dos anys llengua de signes catalana. S’està traient diferents certificacions per especialitzar-se en atenció precoç dintre de l'espectre autista, en SAACs (Sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació), anàlisis funcional...
Pel que fa a l'àmbit laboral, va treballar 5 anys a una petita empresa de subministraments industrials gestionant tota la part informàtica i de màrqueting. Posteriorment va portar durant un any el Servei d'Intervenció Socioeducativa d'Aiguafreda, juntament amb serveis socials, combinant amb l’atenció domiciliària a persones amb discapacitat intel·lectual i oferint xerrades formatives a diferents escoles sobre temes de gestió emocional i educació sexo-afectiva.
En acabar les pràctiques del postgrau, fa un any, va començar a treballar com a psicòloga infanto-juvenil a l'Associació TEA-Asperger Osona. Actualment combina la seva feina de psicòloga i formadora amb la de directora de lleure.