Anna Moragriega, de Parets del Vallès, Jesús Sáez, de Sant Celoni i Gemma Font, de Tagamanent, han estat escollides finalistes del premi TalentJove, en l’edició corresponent al 2021.
Es tracta de la tercera edició del premi que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”, i vol posar en valor els i les joves vallesans que destaquen en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).
Anna Moragriega, de Parets del Vallès, és graduada en producció per l'ESCAC. Va ser cap de producció del llargmetratge de Nanouk Films i Filmin "Ojos Negros" (2019), present en els festivals D'A, BAFICI, guanyador de la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga i nominat a 'Millor Pel·lícula llengua no catalana' als Premis Gaudí. Els seus curtmetratges més destacats com a productora són "Ni oblit, ni perdó" (2019), dirigit per Jordi Boquet Claramunt i guanyador del premi a Millor Curtmetratge en els XIII Premis Gaudí de l'Acadèmia de Cinema Català, "Tribu" (2017), dirigit per Sergi Merchan i present en més de 50 festivals internacionals i "Petit" (2017), dirigit per Asier Ramos i seleccionat, entre altres, al Camerimage Film Festival i present dins el mercat de curts Short Film Corner al Festival de Cannes 2019. Actualment imparteix classes a l'ESCAC i treballa a la productora Nostromo Pictures com a assistent dels productors executius, treballant en pel·lícules com "Los renglones torcidos de Dios", dirigida per Oriol Paulo i "A través de mi ventana" pel·lícula basada en el best -seller del mateix nom i dirigida per Marçal Forés. A més, es troba desenvolupant diversos projectes com a productora executiva, amb la intenció de fundar la seva pròpia productora en un futur.
Jesús Sáez, de Sant Celoni, va ser alumne del Pla de Transició al Treball de Sant Celoni en el perfil d’Auxiliar de Vendes, Oficina i Atenció al Públic, al curs 2019-2020, i va titular-se amb una nota de 9,75 tot i la difícil situació de pandèmia. Es va mostrar com un alumne amb unes qualitats acadèmiques i humanes excel·lents, solidari, proper, agraït i amb bon humor. Va ser capaç de donar suport tot el curs a una alumna amb discapacitat intel·lectual lleu, que durant el confinament no tenia connectivitat. Actualment estudia un CFGM de Microxarxes i Sistemes Informàtics i fa les seves pràctiques al PTT. Ha estat un actiu per tal de guanyar el primer premi Ètica i Ciència de la Fundació Grífols amb el Projecte Comunitari sobre la Resistència Antimicrobiana que el PTT fa en col·laboració amb l’Institut de Salut Global de Barcelona des del curs 2019- 2020, dins del projecte europeu SAFE, centrat en educar i sensibilitzar sobre els bacteris resistents als antibiòtics. En Jesús va liderar la sessió en línia i va garantir l’accés a l’app de tots els participants d’arreu d’Europa en una jornada en línia per tal de provar la seva nova app de prevenció de la RAM: un joc en línia anomenat Microcombat. i va ensenyar-los a jugar, tot aconseguint acomplir els objectius de la sessió i garantint l’èxit i el correcte tancament del projecte europeu SAFE. Enguany, en Jesús ha col·laborat en el redactat de la candidatura del Projecte Comunitari sobre la Resistència Antimicrobiana al premi Ètica i ciència de la Fundació Grífols, que ha estat atorgat al PTT, guardonats amb el primer premi nacional.
Gemma Font, de Tagamanent, és un model per la seva fermesa, constància i esforç per aconseguir el seu somni: jugar a futbol i guanyar els títols internacionals de més prestigi, superant moltes barreres, prejudicis i discriminacions masclistes. Comença a jugar a futbol a l'escola i amb 8 anys era l'única nena que jugava a l'equip del Figaró, en una pista de sorra. Als 10 anys, quan ja no era possible seguir en un equip mixt, la Gemma continuava demostrant la seva vàlua i la seva resolució de jugar a futbol. El pare va veure la fermesa de la Gemma i va decidir donar-li suport, creant un equip femení a Aiguafreda. Amb 11 anys ja rebia una segona oferta del Barça per incorporar-se al Club. Amb l'edat mínima necessària (15 anys acabats de fer) ja tenia un lloc reservat per ella al filial del Barça (Barça B). Mentre tenia 16-17 anys la van anar cridant per jugar amb el primer equip progressivament, per finalment passar a entrenar definitivament i formar part del primer equip amb només 18 anys. En una primera fase, combinava els entrenaments de l'equip principal amb els partits del Barça B. Actualment, amb cada cop més partits sencers jugats, és la tercera portera del Barça femení, que va ser escollit el millor equip femení del món el 2021 i amb el que la Gemma ha guanyat: una Lliga de Campions (2020-2021), tres lligues espanyoles (2019-20, 2020-2021, 2021-2022), dues Copes Catalunya (2018-19, 2019-20) i dues Copes espanyoles (2019-20, 2020-21) i una Supercopa d'Espanya (2019-2020). Actualment, després d'un curs pont, estudia, al ritme que li permeten els viatges i la seva professió, un grau en Farmàcia.
En total hi van haver 9 candidats i candidates proposats pels ajuntaments de Sant Celoni, Cànoves i Samalús, Parets del Vallès, Tagamanent, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Esteve de Palautordera i Vallromanes.
La persona guanyadora es coneixerà a la gala “Vallesà de l’any” que organitza el diari El9Nou i que se celebrarà el divendres 20 de maig a l’Auditori de Bigues i Riells.
La segona edició del premi la va guanyar Marc Fuentes, de Montornès del Vallès i proposat per Vilanova del Vallès. La primera edició del premi la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.