La jornada ‘Refugi i (Des)protecció internacional’ aproparà la realitat de les persones migrades

Dilluns, 3 de juny de 2024

La Jornada gira al voltant de les persones migrades i la seva desprotecció internacional i està adreçada a la ciutadania, tècnics i entitats. 

Amb motiu del dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny), el Consell Comarcal organitza la jornada Refugi i (Des)Protecció Internacional dedicada a parlar sobre les dificultats en els processos de protecció internacional de les persones migrades. Està adreçada al cos tècnics, ajuntaments i a la ciutadania. La sessió serà el dimarts 18 de juny de 10.00 a 12.00 a la Sala Francesc Tarafa (Granollers).

PROGRAMA

  • 10.00   Benvinguda
                Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers.
               Carles Fernàndez, gerent del Consell Comarcal del Vallès Oriental
  • 10.15   Ponències
                Aurora Conde, lletrada de la Comissió Espanyola d'Ajuda als Refugiats (CEAR)
               Manuela Fernández, directora de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació. 
  • 11.00 Taula Rodona a càrrec de la Fundació CEPAIM
  • 11.45 Visualització del videoclip Aquí dejo mi historia.
  • 11.50 Cloenda
              Eunice Romero, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme. 

Les xerrades parlaran sobre les vulneracions i maltractament institucional que pateixen les persones migrades que volen accedir al circuit de protecció internacional i es presentarà l'Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, que treballa per garantir el dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació a Catalunya, mitjançant el disseny, elaboració, execució i avaluació de polítiques públiques per transversalitzar la igualtat de tracte i la no-discriminació.

La taula rodona emfatitzarà sobre l'acollida i la protecció internacional a través de la Fundació CEPAIM que treballa en servir de pont i recolzament a persones en situació de vulnerabilitat  i ajudar-les a preveure o sortir d’aquesta situació desenvolupant intervencions integrals dirigides a cobrir les necessitats de la població.

 

   
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 10 “Reducció de les desigualtats” i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 3.06.2024 | 13:39