Black Friday

El Black Friday, conegut com a divendres negre, és el dia que inaugura la temporada de compres nadalenques amb unes rebaixes importants.

I l’anomenat Cyber Monday, va ser creat per les empreses per persuadir a les persones a comprar per internet.

Molts dels establiments físics i els que venen per internet ja han començat a fer difusió de les seves grans ofertes i descomptes.

Des de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Vallès Oriental i amb el suport de l’Agència Catalana del Consum fem un conjunt de recomanacions per a totes aquelles persones que teniu pensat comparar durant aquestes dates.

🤔

✅ Compareu preus en diversos establiments per aquell mateix bé o servei i desconfieu de les grans ofertes que trobeu a internet, ja que podria tractar-se d’un engany.

✅ Eviteu les compres impulsives, feu un llistat d’acord amb el vostre pressupost.

✅ Amb el preu rebaixat sempre ha de constar el preu original o el percentatge de la rebaixa. S’entén per preu original el més baix que hagi tingut el mateix producte en aquell establiment durant el mes anterior a la rebaixa.

✅ Els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que abans del descompte.

✅ Informeu-vos sobre la política de canvis per evitar sorpreses. Si la compra és presencial, l’establiment no té l’obligació d’acceptar-los si el producte està en perfecte estat. Poden oferir la possibilitat de fer canvis i devolucions, però han d’informar clarament de les condicions per fer-ho (termini, possibles excepcions, devolució dels diners o emissió d’un val, caducitat del val, etc.).

✅ En les vendes per internet teniu el dret de desistiment. Disposeu d’un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra. Recordeu que hi ha excepcions per exercir aquest dret.

✅ Conserveu les factures o els comprovants de compra, són la vostra garantia i són documents necessaris per poder reclamar.

✅ Si compreu per internet, és molt important que escolliu un comerç electrònic que sigui segur i de confiança. Si dubteu feu les comprovacions següents abans de fer la compra:

  • L’opinió d’altres usuaris a la xarxa.
  • Una web acurada ( sense faltes d’ortografia, mal traduïda)
  • Localitzeu les dades de contacte i una adreça física d’ubicació de l’empresa.
  • Que la informació sigui clara, les característiques i els preus dels productes o serveis que ofereixin.
  • Reviseu les condicions de pagament, d’enviament, cost del transport, els terminis d’entrega i el mètode de devolució.
  • Que l’adreça electrònica comenci per https, és un senyal de seguretat. En el navegador hi apareix el dibuix de cadenat tancat.  
  • No cliqueu en enllaços que us arribin per correu electrònic o missatges, és més segur que feu la cerca pel navegador.
  • No feu compres des de xarxes obertes (sense contrasenya).
  • Recordeu que les compres fora de la Unió Europea poden tenir altres despeses com l’IVA i drets de duanes, per tant, abans de fer la compra verifiqueu que els impostos estan inclosos.
  • Tingueu en compte que si sorgeix un problema relacionat amb la compra en una web fora de la Unió Europea, la resolució podria ser més complexa i difícil, ja que la normativa europea de protecció de les persones consumidores no serà aplicable i la reclamació no podrà gestionar-se a través de la xarxa de Centres Europeus del Consumidor.


👍 Penseu en totes aquestes recomanacions abans de fer una compra.

 

Darrera actualització: 6.11.2024 | 09:31
Darrera actualització: 6.11.2024 | 09:31