Durant els mesos d’abril i maig, més de 40 professionals del Vallès Oriental han rebut formació en la detecció i intervenció de casos de maltractaments a persones grans. Hi han assistit diversos perfils professionals de l’àmbit social: treballadores socials, educadores socials i treballadores familiars.
La formació, organitzada pel Consell Comarcal, ha estat a càrrec de la Diputació de Barcelona i EIMA (Associació per a la Investigació dels maltractaments a persones grans). Es tracta d’una acció emmarcada en la implementació de la Guia Comarcal per fer front als maltractaments de persones grans, aprobada pel Ple del Consell Comarcal l’any 2019.
Les persones formades han valorat aquesta acció com a necessària per sensibilitzar, conscienciar, prevenir i abordar la problemàtica dels maltractaments a persones grans, des d’una mirada multi-disciplinar.
Els maltractaments que pateixen les persones grans per part dels seus cuidadors, familiars, institucions i altres, constitueixen una important font de trastorns per a la persona, tant de tipus físic com psíquic i emocional.
Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), una de cada sis persones grans pateix algun tipus de maltractament. La tendència, segons les persones expertes, és que aquesta xifra augmenti degut a l’envelliment de la població a tot el món, que poden comportar l’increment de situacions de vulnerabilitat i risc social.