El sector del metall i la seva cadena de valor a la comarca del Vallès Oriental

Dijous, 25 de juliol de 2019

La finalitat d'aquest estudi és caracteritzar el sector del metall i també d'aquelles indústries en les quals el sector actua com a activitat econòmica auxiliar, com és el cas de la fabricació de vehicles. L'estudi identifica quantes empreses hi ha del sector del metall a la comarca, quina és la seva tipologia, en quins subsectors s’especialitzen, així com la seva localització en el territori. Alhora es planteja una reflexió sobre tres elements que s’han valorat d’especial impacte:

  1. Aprofundir en la realitat del sector, necessitats i visió vers la transformació que demana l’evolució cap  a la indústria 4.0.
  2. Conèixer l’impacte en el mercat laboral, perfils que ja no es troben o es troben amb dificultats i detectar necessitats futures.
  3. Anàlisi des d'una visió de gènere, buscant conèixer quins són els factors que fan que a la indústria no es contractin tantes dones per a determinats llocs de treball.

L’estudi es troba emmarcat dins el projecte OIL VALLÈS ORIENTAL 4.0, projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona i amb el cofinançament del Consell Comarcal del Vallès Oriental i dels ajuntaments de Les Franqueses del V., Montornès del V., Santa Maria de Palautordera, Granollers, Canovelles, Sant Celoni, Parets del V., Cardedeu, La Llagosta, Caldes de Montbui, La Garriga, Llinars del V., Montmeló, La Roca del V., Martorelles, Vilanova del V., la Mancomunitat de la Vall del Tenes, i amb la implicació dels sindicats CCOO i UGT, de les patronals UEI, PIMEC i AIBV i del Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT.

Darrera actualització: 25.07.2019 | 11:26