La comarca comença a treballar en l'estratègia territorial per concertar amb el SOC les polítiques actives d'ocupació

Dimecres, 22 de maig de 2024

Divendres passat la Taula Vallès Oriental Avança va celebrar la seva Comissió Executiva que va donar llum verda a començar a treballar en l'estratègia territorial que permetrà la concertació amb el SOC de les polítiques actives d'ocupació de forma estable.

La Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), coordinada pel Consell Comarcal, ja ha començat a treballar en la definició de l’Estratègia Territorial del Vallès Oriental, d'acord amb el nou sistema de concertació territorial per a les polítiques actives d'ocupació que proposa el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta estratègia comarcal es concertarà i consensuarà amb tots els agents públics i privats del territori.

El passat 9 d'abril el SOC va publicar al DOGC l’Ordre EMT/69/2024 de 26 de març, per la qual es regula el procediment de reconeixement, renovació, modificació i funcionament de les estratègies territorials en relació amb la planificació i la implementació de les polítiques actives d’ocupació a Catalunya.

La TVOA  és l'espai de concertació territorial del Vallès Oriental, on formen part els ajuntaments i els principals agents econòmics del territori. Té una tradició de concertació iniciada l’any 2016, fet que facilita l'acord i l'elaboració d'una Estratègia Territorial més a l'abast. El territori del Vallès Oriental té incorporada la concertació com una manera de treballar en el seu dia a dia, en tot allò relatiu al desenvolupament econòmic.

El primer pas que es durà a terme és elaborar una Diagnosi territorial del Vallès Oriental, durant el 2024, per poder elaborar el nou Pla Estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació durant l’any 2025, previ pas per a l’elaboració i definició de l’Estratègia Territorial del Vallès Oriental.

 

El servei  de la Taula Vallès Oriental Avança del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 22.05.2024 | 12:15