Avui s’ha celebrat a Can Ribas de les Franqueses del Vallès una sessió formativa sobre el “Model de protocol d’orientació professional del Sistema de la Formació Professional català”, organitzada pel Consell Comarcal, amb la participació de prop de 40 professionals dels àmbits de Joventut, serveis locals d’ocupació, centres educatius, tècnics de projectes singulars de PIMEC o professionals del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
La sessió ha anat a càrrec de personal de l’Agència de la FPCAT i s’emmarca com una proposta formativa pensada des dels grups de treball de Transició escola-treball i el d’Orientació i Ocupació del Consell de la FP del Vallès Oriental.
Des dels diferents grups de treball del Consell de la FP del Vallès Oriental i el propi Consell Comarcal es valora l’interès en tractar l’orientació com un procés d’acompanyament al llarg de totes les etapes de la vida, en el qual hi participen diversos agents: des del centres educatius als serveis locals d’ocupació, les associacions empresarials i sindicats i el Servei d’Ocupació de Catalunya.
La celebració d’aquest seminari respon a l’objectiu de conèixer millor la proposta de Protocol, els elements que inclou i com ho poden treballar tots els col·lectius professionals implicats.
En concret, el Model de protocol per a l’orientació professional vol integrar i apostar per una metodologia estandarditzada que serveixi de base per al treball que cada orientador i orientadora fa des del seu servei o àmbit d’actuació. De la mateixa manera, el procés d’orientació professional vol servir per treballar millor l’acompanyament de les persones usuàries que volen concretar el seu l’objectiu professional i planificar l’itinerari formatiu que els cal.
El Seminari també ha servit per posar de relleu la necessitat d’avançar cap a una estratègia compartida en l’àmbit de l’orientació i l’acompanyament en les transicions educatives i laborals, per facilitar les eines i els recursos que han d’ajudar a prendre decisions en relació amb el futur professional de cadascú.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 4 "Educació de qualitat" i 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.