Aquest matí s’ha presentat, a l’escola d’educació especial Montserrat Montero de Granollers, l’acció Enhotels, un projecte impulsat per l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental i que compta amb el suport del Consell Comarcal, el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i el Consell Regulador de la DO Alella amb l’objectiu de promocionar els hotels i els seus restaurants a través de la cultura vitivinícola del territori de la DO Alella i també els productes de proximitat del Vallès Oriental.
La iniciativa consisteix a fer un tast de cinc vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat. Les sessions estaran conduïdes per un professional que s’encarregarà de donar a conèixer el producte i el lligam amb el territori de manera amena i propera, ja que s’adrecen a un públic de proximitat de perfil generalista, no necessàriament iniciat en el tast de vins, però sí interessat a conèixer-los i a gaudir-ne amb activitats diferents.
Aquesta edició compta amb la participació de sis hotels: el Balneari Termes Victòria, l’Hotel Augusta Vallès, l’Hotel Edelweiss, l’Hotel Granollers, l’Hotel Ibis Montmeló Granollers i l’Hotel Molí de la Torre. A més de l’activitat pròpiament dita, els establiments sortejaran entre els assistents diverses experiències, com ara un esmorzar de forquilla, una estada a l’hotel o un tractament a les instal·lacions d’Spa, entre d’altres.
Els tastos tindran lloc tots els dijous de novembre (dies 4, 11, 18 i 25) i els dos primers dijous de desembre (dies 2 i 9). Totes les sessions seran diferents, es faran a les 19 h i estaran limitades a un màxim de 15 persones.
Finalitat solidària
El preu general de cada tast serà de 10 euros. Hi haurà un descompte de 2 euros si les sessions es compren coincidint amb la seva presentació en societat, que anirà del 20 d’octubre a les 12 h fins a l’endemà, dia 21, a les 12 h. També existirà un preu especial de 36 euros per la compra del paquet sencer en els sis hotels.
La recaptació que se n’obtingui es destinarà íntegrament a una finalitat social. En aquesta primera edició, la institució beneficiària serà l’escola Montserrat Montero, un centre d’educació especial ubicat a Granollers que des del 1978 atén alumnes d’entre 3 i 20 anys amb discapacitat intel·lectual mitjançant el suport per a la seva inclusió en l’escola ordinària i oferint acompanyament, assessorament i formació als professionals que atenen aquests infants.
A la presentació han assistit representants del sector turístic i productors de la comarca, així com també representants de les entitats organitzadores i del CEE Montserrat Montero.
El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha destacat que “des del Consell Comarcal i el servei de Turisme ens hem proposat accions com aquesta, des de la DO Alella fins a entitats socials que estan treballant als nostres municipis, per no deixar ningú enrere”. I ha recordat que el Consell Comarcal “ha de ser útil per posar la institució al costat de les persones i del que més ho necessita”.
I és per això que la consellera de Polítiques Socials i Igualtat, Roser Colomé, ha agraït la finalitat solidària d’EnHotels. “Tota ajuda és ben rebuda i més en aquest moment post-pandèmia, perquè si un sector ha partit molt especialment els estralls de la Covid ha sigut el sector social i aquestes entitats, especialment amb el confinament”, ha dit.
Sobre l’acció EnHotels, la presidenta d’HVO, Sílvia Brunet, ha comentat que “des dels hotels volíem acostar-nos més a la ciutadania, perquè es parla molt de proximitat i nosaltres també som proximitat i volem que ens sentiu a prop, també als nostres restaurants que treballem força bé i volem demostrar-ho”, ha dit.
Per al president d’Enoturisme DO Alella, Marc Almendro, “el turisme del segle XXI és un turisme de qualitat que aporta un valor extra i això és el que fem amb l’enoturisme i això és el que ens dona aquesta terra de la pansa blanca”.
Per la seva part, el conseller de Turisme, Àlex Valiente, ha afegit que “és molt important des del Vallès Oriental creure’ns el fet que tenim una DO molt important que és un atractiu turístic de la nostra comarca”.
Les entrades ja es poden adquirir a www.enhotelsdoalella.cat
Maridatges:
Hotel Molí de la Torre
4 de novembre
Tast de formatges de la formatgeria La Cleda amb fruits secs garapinyats de Garapinyades Can Faba maridat amb dos vins blancs, un de negre, un escumós i un generós.
Hotel Boutique Edelweiss
11 de novembre
Tast d’embotits de Carns Asturgó maridat amb dos vins blancs, dos de negres i un escumós.
Balneari Termes Victòria
18 de novembre
Tast de fumats Carpier maridats amb un vi blanc, un de rosat, un de negre, un escumós i un dolç generós.
Hotel Ibis Montmeló Granollers
25 de novembre
Tast de formatges de la Formatgeria del Montseny amb melmelades de Melmelades Catot maridat amb dos vins blancs, un de rosat, un de negre i un escumós.
Hotel Granollers
2 de desembre
Tast de carns i embotits de Carns Asturgó maridat amb dos vins blancs, un rosat i dos vins negres.
Hotel Augusta Vallès
9 de desembre
Tast de pastisseria de Vallflorida Xocolaters maridat amb un vi blanc, un de negre, un escumós i un dolç generós.
Contactes:
Associació d’Hotels del Vallès Oriental
93 860 47 00
www.hvo.cat
presidencia@hvo.cat
Consell Comarcal del Vallès Oriental
Turisme Vallès
93 860 07 02
www.turismevalles.com
turisme@vallesoriental.cat
Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella
93 555 63 53
www.enoturismedoalella.cat
info@enoturismedoalella.cat
Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella
93 555 91 53
www.doalella.org
doalella@doalella.org