Actualment, hi ha 79 persones contractades mitjançant aquest programa que estan prestant serveis a 26 ajuntaments i al Consell Comarcal.
Aquesta setmana s’han incorporat a treballar 50 persones en el marc del programa Treball i Formació, un programa que busca facilitar la inserció laboral mitjançant la formació i el treball. Ara mateix són 79 les persones contractades per un període d’un any per mitjà d’aquest programa.
Pertanyen a col·lectius prioritaris definits pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC): persones en atur que no estiguin cobrant cap prestació contributiva, més grans de 52 anys, destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC), dones víctimes de violència de gènere, persones que no s’identifiquin amb el gènere que se’ls ha assignat en néixer o persones migrades extracomunitàries en situació administrativa irregular en disposició de fer un arrelament social.
Desenvolupen les seves tasques a 26 municipis de la comarca (Aiguafreda, Bigues i Riells del Fai, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, la Garriga, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès) i al Consell Comarcal.
Els treballadors i treballadores són de diferents perfils ocupacionals i abasten ocupacions en diferents àmbits: campanyes informatives de conscienciació a la ciutadania, capacitació telemàtica de la ciutadania, manteniment i millora dels espais verds, neteja i manteniment de mobiliari urbà, suport a les llars, suport administratiu o personal tècnic de serveis socials.
A més, en el cas de 76 treballadors/es, l’activitat laboral es completa amb 65 hores de formació en internet, xarxes socials i dispositius digitals, i mediació i resolució de conflictes.
El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Conferència Sectorial d'Ocupació i Afers Laborals del Ministeri de Treball i Economia Social i els ajuntaments dels municipis on presten el servei les treballadores i treballadors.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.