Amb el títol Del consum viral al consum vital: Influència del model adult en els consums joves, la XIV Taula de Salut Jove del Vallès Oriental se celebrarà el 13 de novembre al Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Les Jornades anuals d'enguany de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental estan adreçades a crear un espai de reflexió sobre l’impacte del comportament adult en els hàbits de consum de les persones joves, incloent-hi l’ús de pantalles, alcohol i altres substàncies.
Aquest any, l'esdeveniment se centrarà en la temàtica Del consum viral al consum vital: Influència del model adult en els consums joves i tindrà lloc al Museu de Ciències Naturals de Granollers el dimecres 13 de novembre de 9.00 a 14.00.
Aquest esdeveniment l'organitza l'Oficina Jove del Consell Comarcal.
Intervindran ponents experts en l'addicció a les pantalles, així com a les drogues. Hi participaran també professionals d'altres àmbits.
PROGRAMA
A càrrec d’Aida Sanchez Millán (Projecte Home), aquesta ponència emmarcarà l’evolució de l’adolescència en les darreres dècades, amb un enfocament sobre la societat de consum i la seva repercussió en els i les joves, especialment en consums i addiccions.
Eduard Casas Bertet (GASS) analitzarà com el patró de consum adult influeix directament en el patró de consum jove.
Roc Massaguer Busqueta, també conegut com a Outconsumer, oferirà una mirada crítica sobre el consum digital dels joves i el paper de les estructures que hi ha darrere de les imatges que veuen.
Àlex Letosa Porta (Centre Camina) parlarà de les eines de prevenció que poden utilitzar tant les famílies com els professionals per fer front als riscos associats als consums juvenils.
La trobada està dirigida a professionals relacionats amb la gent jove del Vallès Oriental de diferents àmbits (Joventut, Acció social, Educació, Salut, etc.) que treballen amb i/o per a joves.
Es tracta d'un esdeveniment gratuït i cal fer inscripció prèvia
Més informació: joventut@vallesoriental.cat
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 (Salut i Benestar), 4 (Educació de qualitat), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 12 (Producció i consum responsables). El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.