Parades de productes de proximitat, tallers, activitats i el mercat del planter, a la 15a Fira Lliga't a la Terra

Divendres, 11 d’abril de 2025

Pep Salsetes participarà a la projecció del documental del Sense Ficció "Pep Salsetes, el guardià de la cuina" i, al matí, hi haurà un tast d'olis de l'Associació de Productors d'oli d'oliva verge extra del Vallès.

El dissabte 26 d’abril se celebrarà la 15a edició de la Fira Lliga’t a la terra i el Mercat del planter a Santa Eulàlia de Ronçana, al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, organitzada per l'Ajuntament de Santa Eulàlia i el Consell Comarcal, amb el suport de Diputació de Barcelona i Xarxa de

Productes de la Terra, amb la col·laboració de Llavors Orientals, Turisme Vallès, El Molí d'en Vendrell i la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

La fira es podrà visitar al llarg de tot el dia, de 9 a 19 h, i comptarà amb parades de productes de proximitat amb gran diversitat de productes d'alimentació. També hi haurà el tradicional mercat de planter, on es podran comprar diferents varietats locals de tomàquet, horta, plantes aromàtiques i medicinals i arbustos, i recollir la comanda que s'ha fet en línia. El Mercat de Planter estarà disponible fins a les 14 h.

Tallers i activitats, enguany amb reserva prèvia

Llavors Orientals organitza dos tallers del matí: un sobre "Fauna auxiliar", a les 10.30 h, i l'altre de "Flors comestibles", a les 11.30 h. Son gratuïts però cal fer reserva prèvia a través de l'app de l'Ajuntament de Santa Eulàlia o a recursos.ser.cat/inscripcions.

A les 11 h es podrà fer una visita a l’Hort de l’Espelt al Molí d’en Vendrell. Li seguirà el tast d'olis a càrrec de l'Associació de Productors d'oli d'oliva verge extra del Vallès, pel que cal reservar l'entrada fins a exhaurir existències, també a través de l'app de l'Ajuntament de Santa Eulàlia o a recursos.ser.cat/inscripcions.

A les 13 h, hi haurà la presentació del llibre "Un país a la cassola" d'Agustí Corominas, que comptarà amb la participació de Pep Salsetes i l'editorial Pol·len edicions.

El dinar popular

Enguany, tornarà a celebrar-se el dinar popular, elaborat per Can Candelich a les 14 h. Com a novetat, caldrà comprar el tiquet amb antelació a l'app de l'Ajuntament o a recursos.ser.cat/tiquets fins a exhaurir existències.

El dinar, que també té l'opció vegetariana, constarà d'amanida verda amb formatge i fruits secs, arròs de muntanya (o arròs de verdures) i flam de mató. El menú infantil serà pollastre rostit amb patates i flam d'ou. El preu del menú d'adult serà de 12 euros i l'infantil, de 6 euros més despeses de gestió.

"El guardià de la cuina", a la tarda

Després de dinar, a les 16.30 h, es presentarà el documental del programa "Sense ficció" de 3Cat "El guardià de la cuina" amb el seu protagonista, Pep Salsetes. El documental parla sobre la cuina tradicional i la biodiversitat catalana.

En acabat i després del berenar, a les 18 h, tindrà lloc la 2a Trobada de la Taula Agroecològica del Vallès-Maresme, sobre la producció agroecològica del nostre territori. Per cloure la jornada, es presentarà el projecte Conserves del Vallesme i es farà un tast de formatges.

 

   
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.
 

Darrera actualització: 11.04.2025 | 09:36