El Consell Comarcal, en el marc de la Xarxa LismiVO , ha iniciat un nou taller de restauració de petit mobiliari amb usuaris i usuàries amb risc d’exclusió social.
El taller va començar el 29 de setembre al taller de restauració Blau Llimona de Granollers i durarà fins el 17 de novembre. Aquest és el cinquè taller que es fa i, en aquesta edició, hi participen 10 usuaris i usuàries, concretament 3 de l’entitat DIMAS i 7 d’APADIS
Els tallers de restauració de petit mobiliari, que enguany consta de 30 hores de formació, tenen com a objectiu esdevenir un aprenentatge laboral per a les persones participants.
En el taller se simula un ambient de treball per a què la persona adquireixi competències tècniques i competències transversals, recuperi els hàbits i habilitats laborals que són comuns en qualsevol tipus de feina (relació amb els companys i professionals, resolució de problemes laborals, maneig i cura de les eines, del mobiliari...) i a més, i sobretot, aprengui tècniques de restauració de petit mobiliari per poder-los donar una segona oportunitat mitjançant la seva reutilització.
Es tracta d’una formació que es fa en col·laboració amb el projecte RNOVA, un projecte que desenvolupa el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb el Consell Comarcal, la Xarxa Lismivo i el suport de la Diputació de Barcelona, que busca la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional i persones amb risc d'exclusió, mitjançant la comercialització de productes de segona mà provinents de la xarxa de deixalleries comarcal a través de les entitats de la Xarxa Lismivo.
La xarxa LismiVO és una xarxa formada per prop de 30 entitats públiques i privades que treballen per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i/o persones amb risc d’exclusió social, està liderada pel Consell Comarcal i compta amb el suport de Diputació de Barcelona.