Mes de 40 productors de mongetes de la nostra comarca van assistir Dimecres 19 de març al Museu de Ciències Naturals de Granollers la Tela a la jornada “Varietats locals de mongetes del Vallès: Actualitat i perspectives properes” organitzada pel Consell Comarcal.
Mes de 40 productors de la comarca assisteixent a la Jornada de les varietats locals de mongetes del Vallès: Actualitat i perspectives properes
La jornada anava adreçada a tots aquells productors de mongetes que estan interessants en plantar les varietats de mongetes del Vallès recuperades. A la jornada Bárbara López, enginyera agrícola que va explicar quines són les malalties d’aquestes varietats i va facilitar algunes dades interessants sobre el conreu i el tractament d’aquestes malalties. Jordi Puig, ambientòleg presentar la caracterització de diverses varietats de mongetes.
A la taula rodona la Teresa Forns de les Rassades a Bigues i Riells; Isidre Catafal productor de la Garriga i Tomás Garcia de Can Gual a l’Ametlla van explicar com fan el conreu de diferents varietats de mongetes: la Rènega negra, Genoll de crist l’Ull de perdiu i el carall o carai.
En acabar les intervencions es van poder tastar les quatre varietats de mongetes que tots els assistents van qualificar com de molt bona qualitat.
El proper dilluns 31 de març a les 16:00, al Centre de Serveis a les Empreses de Can Muntanyola tindrà lloc el seminari d’Identificació de solucions pre a la comercialització i promoció de les mongetes de varietats locals del Vallès.