L’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental (OPAE) presenta el primer informe trimestral

Dijous, 23 d’abril de 2020
  • L’informe d’evolució del primer trimestre de 2020 dedica una bona part a l’anàlisi de l’oferta immobiliària de naus i solars.

L’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental (OPAE) ha presentat aquesta setmana el seu primer informe d’evolució, el corresponent al primer trimestre de 2020. Els informes d’evolució són uns dels productes bàsics de l’OPAE, el nou servei d’anàlisi dels polígons de la comarca creat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, i presentat públicament el passat mes de desembre.

Aquest primer informe d’evolució trimestral compta, entre d’altres, amb un anàlisi a partir de gràfics i mapes de les principals característiques de superfície i evolució històrica dels PAE, de l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa, així com de l’oferta immobiliària de naus i solars registrada. A més, els informes trimestrals recolliran una notícia d’interès o bona pràctica desenvolupada a la comarca en aquest àmbit. En aquest cas, l’informe es fa ressò de la certificació de qualitat que han rebut els PAE de Congost, Jordi Camp i Coll de la Manya de Granollers.

L’informe dedica una bona part a analitzar l’evolució del mercat immobiliari de naus i solars industrials als polígons d’activitat econòmica del Vallès Oriental, realitzat a partir del Cercador immobiliari en conveni amb l’AMB. Així, es constata que al llarg dels darrers mesos l’oferta pateix una clara davallada. En un any es registren un 42% menys d’ofertes, descens especialment pronunciat des del passat mes d’octubre i que afecta per igual tant a les ofertes de compra com de lloguer.

Pel que fa a preus, en el cas de naus i solars en venda es mantenen estables des de fa un any (585€ el m2), mentre que en el cas del lloguer es registra un augment del preu mig, actualment de 4,15€ el m2.

L’anàlisi reflecteix també un augment de l’antiguitat de les ofertes. Fa un any les ofertes tenien una antiguitat mitjana de 300 dies, mentre que actualment se situa al voltant dels 450. Aquest fet indica una major dificultat de sortida de les ofertes entre compradors i llogaters.      

Actualment el Vallès Oriental disposa de 127 polígons d’activitat econòmica que ocupen una superfície total de 2.812 hectàrees, i 22,14Ha cada polígon. Més de la meitat de superfície de la comarca es concentra en cinc dels 39 municipis de la comarca, essent Granollers i els municipis del voltant el gran pol industrial.

Comparativament amb la resta de Catalunya, el Vallès Oriental és dels territoris amb més pes industrial. És la segona comarca en nombre de PAE, per darrere del Vallès Occidental i la tercera en superfície, darrere el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Per tant en el cas del Vallès Oriental es compta amb uns PAE que de mitjana tenen una dimensió menor. La dimensió mitjana dels PAE del Vallès Occidental és de 36,15Ha, i al Baix Llobregat 25,93Ha.

El servei de l’OPAE compta amb el suport econòmic del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local; de la Diputació de Barcelona. Així mateix, es compta amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la que es disposa d’un conveni.  ​

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:38