Una trentena d’entitats públiques i privades del sector turístic participen en un taller per aprendre a posar en valor el reciclatge i la reducció dels residus. Es tracta d’un taller per adquirir el Compromís Biosphere, que a la comarca gestiona el Consell Comarcal.
Al voltant de trenta participants, entre entitats públiques i empreses privades vinculades al sector turístic, van participar en un taller celebrat ahir al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.
Els participants van fer una visita a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge on se’ls va explicar el funcionament de les plantes per posar en valor la matèria orgànica de les deixalles. També van poder participar en el taller Som molt especials, una activitat per aprendre a identificar els productes perillosos segons el seu etiquetatge i on s’explica el significat de cada símbol i es suggereixen algunes alternatives als residus que tenen un impacte més gran.
Totes les entitats participants estan treballant actualment per adherir-se al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, un compromís que voluntàriament adquireixen els establiments, les empreses o entitats del sector turístic per treballar la sostenibilitat turística de la destinació. El Consell Comarcal del Vallès Oriental és l’ens gestor per la implantació d’aquest compromís a la comarca.
La metodologia que es proposa a les empreses i entitats inclou formació, tallers de destinació, assessorament personalitzat, verificació del compliment d’aquest Pla d’acció i un pla de millora.
El Compromís Biosphere està sota el paraigües de la Certificació Biosphere que la Diputació de Barcelona va rebre al 2017 com a destinació turística sostenible i responsable, per part de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.