Del 18 al 20 de novembre s’està celebrant a Barcelona el Fòrum Gastronòmic, la cita gastronòmica més important de l’any, on més de 300 empreses expositores estan participant en aquest important esdeveniment.
Aquest any, per primera vegada hi ha un lloc dedicat a Catalunya, l’ESPAI CATALUNYA, amb representació dels productors artesans, especialment dels productors de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, amb més de 20 productors que hi són presents i estan donant a degustar els seus productes.
Del Vallès Oriental, amb la coordinació del Consell Comarcal i el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, participen quatre productors:
Als productors s’afegeix l’Associació Gastronòmica CuinaVO, que ha participat amb un monogràfic de productes de llavor recuperada de tardor, celebrat ahir, en el qual han elaborat i donat a degustar quatre elaboracions fetes amb porro de l’Etern, col de pell de galàpet i mongeta del carai, entre altres.
El Consell Comarcal treballa en la dinamització del teixit productiu agroalimentari, en la comercialització directa entre productors i consumidors, en la conservació i promoció de varietats antigues i en la promoció de la gastronomia que posa en valor els productes de la terra.