El Servei d’Atenció Domiciliària del Consell Comarcal està prestant servei a 452 persones de la comarca

Dimecres, 8 d’abril de 2020
  • S’està fent una intensa i continuada coordinació telefònica amb les empreses proveïdores del servei per informar i compartir les recomanacions i protocols.

El Consell Comarcal està prestant actualment servei d’atenció domiciliària (SAD) a 452 persones de la comarca. Són 26 els ajuntaments que tenen signat conveni de gestió del servei d’atenció domiciliària amb el Consell Comarcal.

El servei actualment està reajustant-se a les urgències i mira d’atendre a les noves necessitats que s’estan donant  en aquests moments, com les compres de medicaments a farmàcies.

Amb les tres entitats proveïdores del servei (Fundació Aymar i Puig, Accent Social, S.L. i UTE Mayores Servicios_people plus) el Consell Comarcal està fent una intensa i continuada coordinació telefònica per tal d’informar i compartir les recomanacions i protocols del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF) i del Ministerio de Derechos Sociales, i fer seguiment de les mesures que s’estan duent a terme d’autoprotecció per a les treballadores i de prevenció i detecció de persones ateses. Les empreses han rebut les indicacions i recomanacions del DTASF en relació a com protegir i prevenir a les treballadores i a les pròpies persones beneficiaries del servei.

La coordinació  amb les empreses és intensa i contínua per fer seguiment de l’estat dels serveis i de les necessitats que van sorgint, entre elles, les necessitats de material de protecció. Des del Departament d’Acció de la Generalitat s’ha disposat una plataforma, Marketplace empresarial Covid-1, on les entitats poden contactar amb empreses proveïdores que disposen del material que requereixen.

El SAD del Consell Comarcal està atenent a les persones que requereixen suport per les activitats bàsiques diàries i instrumentals, tant de cura de la persona i la llar com la neteja de la llar, a excepció d’aquelles persones que per voluntat han sol·licitat voler interrompre el servei durant aquest període. En aquests casos la professional referent de Serveis Socials ha estat informada en tot moment d’aquestes baixes temporals i s’ha informat de la situació personal i familiar per confirmar que són persones que compten amb suport familiar i que serà el seu entorn familiar i de convivència qui cuidarà d’elles i cobriran les seves necessitats d’atenció.   

Per altra banda, també s’ha fet un treball conjunt amb els serveis socials i les empreses per tenir identificades aquelles persones més vulnerables, que, en cas que en algun moment fos necessari reorganitzar el servei, serien les que rebrien una atenció prioritària.

De les 452 persones que s’està atenent, 13 són casos que s’han iniciat d’urgència per diversos motius, com el tancament de centre de dia, retorn al domicili per alta hospitalària fruit de no poder romandre a l’hospital, dificultats per part de les famílies de poder atendre les seves necessitats, etc..

Els ajuntaments amb qui es té signat conveni són Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Campins, Canovelles, Cànoves i Samalús, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Gualba, la Llagosta, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

Hi ha ajuntaments que completen el servei amb personal propi.

Des del Consell Comarcal es vol reconèixer la important tasca que estan duent a terme les professionals dels serveis d’ajuda a domicili, que continuen diàriament treballant amb compromís i dedicació per al benestar de les persones a qui atenen.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:33