El Marketplace comarcal ja té 306 empreses inscrites, de les quals 274 ja estan carregades al mapa –la resta estan pendents de la seva validació i inclusió-, amb un percentatge molt important d’indústries. Concretament, la plataforma compta ara mateix en l’apartat d’ofertes amb 98 indústries, 49 empreses de productes de la terra, 43 d’oci, hostaleria i restauració, 46 de comerç i serveis a la comunitat i 34 de productes covid19. En demandes hi ha 4 indústries apuntades. La plataforma ja ha tingut més de 3.500 visites i s'està valorant la possibilitat d'implementar millores. Amb aquest objectiu s'està enviant un qüestionari per conèixer l’opinió de les empreses.
MarketPlaceVO és una plataforma comarcal d’empreses i productes del territori, que té l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses de la comarca i ajudar a la difusió dels productes que s’elaboren al Vallès Oriental.
L'objectiu bàsic d'aquest Marketplace és donar l'oportunitat a les empreses de la comarca de treballar conjuntament i establir sinèrgies entre elles i aconseguir que alguns dels processos de les empreses siguin més eficients i, per tant, puguin reduir els seus costos.
Aquest va ser un dels temes tractats en l’Executiva de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) que es va reunir ahir a la tarda, i que va fer un repàs de les diferents actuacions del Pla de reactivació econòmica que s’estan desenvolupant.
Així, es va donar a conèixer que del milió d’euros disponible fins 31 de desembre per a microcrèdits, segons el conveni signat amb CaixaBank, ja s'està tramitant la sol·licitud de 120.000€, pendent de l'acceptació final per part de Microbank. De moment, ja han contactat amb el Consell Comarcal 14 empreses de la comarca, de les quals 5 ja han fet la instància per validar el pla d'empresa. D'aquí a finals de 2020 s’espera incrementar la quantitat de préstecs el màxim possible.
Per altra banda, també es continua treballant en la creació del Consell de la FP comarcal. Ja s'ha presentat el primer esborrany dels estatuts i s’està treballant en acabar de perfilar els objectius generals i el paper que tindran els altres consells d'FP que hi ha a la comarca, així com la implicació de la resta d'agents socials. Properament se celebraran reunions amb els agents implicats de la comarca, per tal d'escoltar les seves opinions.
En el transcurs de la reunió també es va presentar la feina iniciada per la consultora que està elaborant l'estudi sobre el sector del metall, l'automoció, la logística i sectors afins i l'impacte que està tenint la Covid19 en aquests sectors. S'ha presentat el qüestionari i el pla de treball i es preveu que l'estudi estigui tancat abans del 2021.
Pel que fa a l'estudi de la bretxa digital, es va informar que ja es tenen 120 enquestes contestades. La proposta és que el dia 7 de desembre es tanqui la recollida d'informació i que, a meitat de desembre, ja es pugui presentar el resum de l'estudi a la Comissió Executiva.
El Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.