El Vallès Oriental compta amb connexió internet de fibra òptica en el 77% dels seus 127 polígons d’activitat econòmica. Així es desprèn del de l’Informe d’evolució del 2n trimestre elaborat des de L’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental (OPAE) del Consell Comarcal.
Així, tot i que la proporció de PAE amb fibra òptica és elevada, es troba per sota del total de la demarcació de Barcelona i a la d’altres comarques de la província com el Vallès Occidental i el Barcelonès, que tenen més del 90% dels seus PAE amb connexió de fibra. Per municipis, del conjunt de municipis de la comarca que disposen de PAE, 14 tenen fibra òptica a la totalitat dels seus polígons.
L’informe recull també l’anàlisi de l’evolució de l’oferta immobiliària de naus i solars als PAE del Vallès Oriental. Les dades que s’obtenen fruit del conveni del Consell Comarcal amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, indiquen que respecte fa un any el total d’oferta s’ha reduït. Actualment es registren 1.426 naus i solars en oferta, de les quals 614 es troben en venda i 682 en lloguer. Per municipis, els que acumulen major quantitat d’oferta són Granollers, Les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès i Parets del Vallès.
Respecte els preus, en el cas de venda el preu mitjà de venda és de 565 € el metre quadrat, estables respecte el darrer trimestre. En el cas de les ofertes de lloguer, continua la tendència a l’alça i el preu mitjà se situa en els 4 € el metre quadrat. Per municipis, Lliçà d’Amunt registra el preu mig més alt en lloguer, i en el cas de les naus i solars en venda el preu mig més elevat es registra a Santa Eulàlia de Ronçana, Llinars del Vallès i Montmeló.
Pel que fa l’activitat econòmica l’informe del segon trimestre analitza quins són els sectors més predominants als PAE de la comarca. Els dos que agrupen major nombre d’empreses en el conjunt de polígons de la comarca són les activitats industrials diverses (15,47%) i les activitats logístiques (14,72%). Destaquen també la industria del metall, com són els sectors de la metal·lúrgia i fabricació de productes metàl·lics (13,58%). Per la seva banda, la indústria química en el seu conjunt és la que genera més activitat econòmica en volum de facturació i agrupa un 13,2% de les empreses dels PAE. Concretament, el sector químic i productes farmacèutics (7,17%), els productes de cautxú i plàstic (5,28%) i productes minerals no metàl·lics (0,75%).
⇒ ENLLAÇ A L’INFORME