Des del 15 de desembre de 2015 fins al 15 de març de 2016 els restaurants de la comarca us ofereixen plats i menús gastronòmics singulars, realitzats amb diferents llegums del Vallès i especialment amb mongetes de varietats locals recuperades del Vallès com el genoll de Crist, el carall o carai, rènega negra o ganxet.
L’objectiu de les Jornades és donar a conèixer les varietats locals de llegums del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes, a la vegada que treballem tots conjuntament per millorar la Biodiversitat del nostre territori.
En total, en aquestes primeres jornades, s’han adherit 28 restaurants de 20 municipis de la comarca, on els ciutadans podran degustar diferents plats elaborats amb cigrons menuts, mongetes del ganxet, del carall, de genoll de Crist o Rènega negre entre altres. Actualment disposem de més de 30 productors de la comarca que aquest any tenen una producció variada de llegums.
Als restaurant participants en les jornades podreu trobar el pòster “El Vallès és terra de llegums” amb amb 14 varietats de mongetes del Vallès Oriental i podreu recollir la fitxa “Al Vallès Oriental recuperem la Biodiversitat cultivada: La mongeta del carall o carai” fulletc3b3-mongeta-del-carai-2014.
Les llegums són un aliment molt complert que aporta molts beneficis per a la Salut:
Tenen un alt contingut en fibres solubles, fet que millora el trànsit intestinal, combat el càncer de còlon i el de recte, ajuda a rebaixar el colesterol i afavoreix la sacietat.Molt bona per a les persones diabètiques, ja que redueix la velocitat d’absorció de sucres, ajudanta a regular la glucosa present a la sangContenen principalment hidrats de carboni
Els restaurants que s'han adherit a les jornades són: