El servei de turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental va participar en la jornada de constitució de la Taula de Gastronomia, una nova plataforma de col•laboració publico-privada que s’emmarca dins del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona.
Els objectius d’aquesta nova taula són donar a conèixer les propostes de gastronomia de les comarques de Barcelona entre els visitants dels diferents mercats emissors, promoure el turisme gastronòmic entre persones que tenen com a principal motivació aquesta temàtica, conscienciar al turista general de les propostes gastronòmiques de la nostra destinació i contribuir a mantenir i augmentar la qualitat i la competitivitat de l’oferta gastronòmica de les comarques de Barcelona.
L’oferta turística relacionada amb la gastronomia i el producte de proximitat és cada cop més decisiva a l’hora d’escollir una destinació i en el moment de valorar la satisfacció del visitant en relació a aquesta. Són molts els elements que la composen: l’oferta de restauració, els cuiners de prestigi, els col•lectius de cuina, els productes de la terra, les tradicions culinàries, les fires i mercats agroalimentaris; les rutes, festes i campanyes gastronòmiques; els productors artesans visitables; els tallers, activitats i experiències al voltant de la gastronomia i el producte de la terra; els centres d’interpretació, museus i equipaments relacionats amb la gastronomia...
Es vol posar a l’abast dels agents turístics del nostre territori relacionats amb la gastronomia, totes les eines per fer la promoció activa dels productes i serveis turístics de la nostra destinació relacionats amb la gastronomia en els mercats propers i els internacionals, optimitzant els recursos humans i econòmics destinats a la promoció turística.
En aquesta jornada ens va acompanyar un dels cuiners de major projecció i prestigi internacional de les nostres comarques, en Nandu Jubany.