Catalunya gaudeix d'una coneguda tradició boletaire. En arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l'afany de passar una estona d'esbarjo i omplir de bolets els cistells. Però cal vigilar: algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte.
Com que el perill principal d’aquesta pràctica és el consum d’espècies tòxiques perquè no s’han identificat correctament la Societat Catalana de Micologia i l’Agència de Salut Pública de Catalunya recorden els consells i donen recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions. Entre aquestes recomanacions i com a novetat s’ha posat a disposició de tothom un espai de consulta per poder identificar aquelles espècies de les que es tenen dubte
Per descarregar els consells feu click en aquest enllaç.