Coca-Cola Europacífic Partners guanya el premi Lismivo 2023 a l’empresa més inclusiva

Dimecres, 18 de desembre de 2024

L’empresa de Martorelles ha sigut la guanyadora de la vuitena edició del Premi Lismivo a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable per la inclusió laboral de persones amb discapacitat. Coca-Cola i Arkema Química obtenen el distintiu.

Coca-cola Europacífic Partners de Martorelles i Arkema Química de Sant Celoni i Mollet del Vallès han estat les empreses guanyadores de la distinció Lismivo corresponent a la vuitena edició. Coca-Cola s’ha emportat el primer premi amb la dona d’aigua i el publireportatge a la premsa comarcal.

Els premis Lismivo és una iniciativa de la Xarxa Lismivo, coordinada pel Consell Comarcal, que vol reconèixer les empreses amb centre de treball a la comarca implicades en la inclusió laboral de persones amb discapacitat i amb la responsabilitat social corporativa

S’han tingut en compte els criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, l’adquisició de productes o serveis a centres especials d’ocupació, acollir persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques així com que participin a les formacions de l’empresa. La selecció també té en compte la sostenibilitat amb criteris com tenir cotxes amb zero emissions, tenir contractada l’electricitat amb baix impacte ambiental en la seva producció, disposar d’un sistema de gestió ambiental certificat o tenir alguna font de generació d’energia pròpia. 

Joaquim Edo, cap de Marqueting de Coca-cola Europacífic Partners, expressava la seva satisfacció pel guardó i comentava  respecte la millora en la inclusió laboral de persones amb discapacitat que “això és una evolució, i a mesura que la companyia es fa més gran, els missatges calen més a l’empleat i hi ha una comunicació interna per donar a conèixer el que es fa a nivell intern i extern i ens agrada ser un referent en allò que s’està fent per la inclusió laboral”. 

Xavier Gascon, Regional Information Technology Service,d’Arkema Química, mostrava també la seva satisfacció pel distintiu, “aquest premi diu que en principi ho estem fent bé, però hem de millorar, i ens agrada que se’ns valori allà on tenim les plantes de producció”. 

Durant l’acte de lliurament, celebrat a la Sala Polivalent La Vinya de Martorelles, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, explicava que aquest premi tracta de “fer xarxa al nostre territori, és un acte de quilòmetre zero i per nosaltres és gratificant que empreses tan importants com les que han obtingut aquest distintiu es creguin aquests objectius” i afegia que “són empreses amb implantació a nivell mundial que es creuen aquest projecte i creuen que totes les persones mereixen una oportunitat, i això és el més interessant”.

Per la seva part, la consellera de Salut del Consell Comarcal, Marta Bertran, posava èmfasi en l’objectiu dels premis: “amb aquests premis volem posar de relleu que hi ha empreses que van més enllà del que obliga la llei respecte les persones amb discapacitat que hi han d’estar treballant i, a més, tenint en compte que la discapacitat intel·lectual és la més difícil de poder incloure en les plantilles, la veritat és que cal dir que les persones amb aquesta situació també són molt capaces, ens poden aportar molt i poden ser un valor afegit per a l’empresa”. 

Per la seva part, l’alcalde de Martorelles i vicepresident 1r del Consell Comarcal, Marc Candela, destacava l’”orgull del teixit empresarial que tenim a Martorelles i la vinculació social que tenen aquestes empreses, en aquets cas amb la inclusió laboral”.   

Els objectius de la xarxa Lismivo són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions. 

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT, la patronal Fundació PIMEC i Fundació Gentis.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP)

Segons van explicar en  la seva presentació, és la major embotelladora de Coca-Cola del món.

Són un equip de més de 32.000 professionals que amb compromís i passió atenen 1,75 milions de clients en 29 països de Europa Occidental i Pacífic.

La seva fórmula d’èxit és la combinació d’un equip excepcional, un servei excepcional, unes begudes excepcionals i una forma de treballar sostenible.

En quan a la planta de Martorelles, va iniciar la seva activitat al 2006. Té una superfície de 500.000 m2 dels quals 133.000m2 estan construïts. Compta amb 11 línies d’envasat i té la capacitat de produir 200 milions d’unitats de caixa a l’any. En aquest planta treballen unes 400 persones, i en temporada alta està en funcionament 24 hores al dia, els 7 dies a la setmana.

Arkema Química SAU de Sant Celoni i Mollet del Vallès 

Segons van dir en la seva presentació, és una companyia integrada en el grup Arkema, a través de la seva unitat de negoci de resines de revestiments i additius, amb dues plantes de fabricació situades a la província de Barcelona, concretament en els municipis de Sant Celoni i Mollet del Vallès amb una antiguitat de més de 50 anys.

Arkema Química està certificada com “Top Employer” des d’aquest any 2024. Aquesta certificació atorga el reconeixement de ser “Ocupadors i Inseridors de referència”, un reconeixement a les bones pràctiques de contractació, inclusió i gestió de recursos humans que es duen a terme en la companyia.

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Un dibujo de una persona

Descripción generada automáticamente con confianza media
Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 10 "Reducció de les desigualtats". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.


 

Darrera actualització: 16.01.2025 | 14:28