El Consell Comarcal presentarà al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès. La proposta està previst que s’aprovi en el Ple del 22 de juliol.
En total es presenten 32 al·legacions que han estat decidides segons dues premisses: que puguin beneficiar la comarca i generin consens.
“Volem més concreció en les actuacions, més ambició en la promoció del transport públic, ens preocupa l’emergència climàtica i la qualitat de l’aire, volem que es compti amb el territori i la participació púbica i volem garanties de coordinació i seguiment que assegurin l’execució de les actuacions en el termini previst”, comenta el president Francesc Colomé.
Des del Consell Comarcal es considera necessari posar al dia les inversions en mobilitat al Vallès Oriental, després d’endarreriments històrics com el de l’R3 i després que en els últims anys s’hagi invertit sobretot en línies de metro i en la prolongació dels ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell i Terrassa. És per això que a les al·legacions es destaca que ara és hora de posar el Vallès Oriental al dia i que el PEMV tingui en compte aquesta anomalia. A més, es demana que es tingui en compte que el Vallès Oriental és una comarca diversa i complexa, amb més superfície, municipis, pobles i nuclis que no pas el Vallès Occidental.
El text que es presenta fa referència a què fins ara sovint s’ha prioritzat les inversions en les zones més poblades i això és raonable per aconseguir globalment millors resultats, però juntament amb això cal considerar també la necessitat de contribuir a un desenvolupament territorial equilibrat i a la igualtat d’oportunitats en el context metropolità, tenint en compte que la comarca té un important poblament dispers amb serveis de transport públic molt deficitaris o inexistents.
Destaquen propostes com:
Respecte la Ronda del Vallès, es reclama que es tingui en compte el territori per a qualsevol decisió sobre l’oportunitat, traçat o característiques d’aquesta infraestructura.
ENLLAÇ AL DOCUMENT D’AL·LEGACIONS