VII Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental

Dimecres, 25 d’octubre de 2017

El divendres 20 d’octubre es va dur a terme, al Centre Cultural Montbarri de Montornès del Vallès, la jornada titulada #Postureigmàxim: Imatge, cos i trastorns alimentaris: només joves?, a la qual van assistir una seixantena de professionals que treballen amb joves, des de les àrees de Joventut o altres àmbits (Benestar Social, Educació, Programes de drogues i prevenció de la salut...). La benvinguda va anar a càrrec de la regidora de l’Àrea de Ciutadania, Helena Ollé i del president del Consell Comarcal David Ricart.

Va ser una nova jornada organitzada per la Taula de Jove de Salut Jove del Vallès Oriental, que forma part de l’Oficina Jove. Són ja set les jornades dutes a terme des d’aquesta Taula tècnica i d’aquesta manera es contribueix a ser un punt de trobada i intercanvi entre els professionals que treballen amb els joves, que tenen la oportunitat d’aprendre, compartir i intercanviar opinions al voltant d’una temàtica clau per a la població jove i el seu entorn (família, amics, professorat, etc.).
La ponència principal, a càrrec de Sara Bujalance, Directora de prevenció i promoció de la salut de La Fundació Imatge i Autoestima, va oferir una contextualització del tema dels trastorns alimentaris, quins són, com es tracten i com influeixen els diferents missatges que arriba a la població jove respecte a la seva autoestima o la seva visió de com sentir-se o com voler ser físicament.
A la taula rodona van participar diversos professionals; d’una banda, la doctora Blanca Navarro, Coordinadora CSMA-PSI Granollers que va parlar de la necessitat que tots tenim d’agradar, de la importància dels “likes” en el nostre món i de la necessitat de treballar les “motxilles” personals que tots tenim, de prejudicis, autoestima, etc. El següent ponent a participar va ser Ernest Codina, periodista i cofundador de la plana web adolescents.cat, una plana web que va néixer amb la voluntat d’arribar els joves tot informant-los de temes que els interessen però també poder respondre les seves demandes, quin és el perfil d’usuaris que s’hi adrecen, etc. Finalment, la taula rodona es va tancar amb la interessant participació de Isabel Duque, la “Psicowoman”, psicoterapeuta, sexòloga i terapeuta sistèmica familiar que va posar en marxa ja fa un temps un blog propi i que, a través de les xarxes socials, tallers als instituts, etc. vol arribar als joves amb un to trencador però amb un missatge que vol potenciar les relacions igualitàries, l’autoestima, el respecte a un mateix i als altres, etc.
Tots quatre ponents van acabar participant en un debat molt ric entre tots els assistents i posant en relleu la importància del treball directe amb els joves i el seu entorn.

Darrera actualització: 25.10.2017 | 13:04