4ª Fira de l'Oli Vera i altres varietats tradicionals i 2on Mercat del pa a Bigues i Riells

Dimarts, 26 de gener de 2016

El proper dissabte, 30 de gener, es celebra a Bigues i Riells la 4a Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el 2on Mercat del pa, que podreu visitar de les 11 a les 14 hores a la Plaça del Trull de Can Sapera, una fira que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la fira, que organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum, així com també aprofitar per fer un tast d’oli de raig, l’oli que surt directament de les olives prensades, molt dens i gustós.

Els visitants que vingui a la fira, també podran:

fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest.
Fer un tast de diferents varietats d’olis, a càrrec de Sarai Tengo, Sommelier del Restaurant Can Major.

Participar al taller de cuinar realitzat per l’Associació Gastronòmica CuinaVO sobre infusions d’olis amb diferents espècies i propostes de maridatge

Els infants podran gaudir amb el taller “Voleu pa amb oli? Feu el pa, poseu-li oli i mengeu-vos-el”

Durant tot el matí els visitants també podran fer un bon esmorzar casolà, passejar i comprar a les parades de la fira,

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, les receptes de cuina d’infusions amb oli d’oliva verge extra que han preparat els cuiners de CuinaVO i conèixer la descripció de les característiques de l’olivera anomenada Vera fina.

Darrera actualització: 26.01.2016 | 09:54