Ahir al vespre, organitzat pel Consell Comarcal i amb el suport de la Xarxa Productes d ela Terra de la Diputació de Barcelona, al Restaurant Vinòmic de La Garriga, van ser l’escenari d’un nou tast de varietats antigues de tomàquets del Vallès Oriental. En la trobada van participar unes 30 persones que van poder testar diferents varietats de tomàquets i plats elaborats per l’Associació CuinaVO.
Ahir al vespre, organitzat pel Consell Comarcal i amb el suport de la Xarxa Productes d ela Terra de la Diputació de Barcelona, al Restaurant Vinòmic de La Garriga, van ser l’escenari d’un nou tast de varietats antigues de tomàquets del Vallès Oriental. En la trobada van participar unes 30 persones que van poder testar diferents varietats de tomàquets i plats elaborats per l’Associació CuinaVO.La trobada, adreçada a restaurants, cuiners i botigues especialitzades en producte local i de proximitat, es va comptar amb l’assistència d’en Pep Palau, especialista en gastronomia i enologia i organitzador del Fòrum Gastronòmic, així com també de diversos cuiners i restauradors de reconeguts restaurants de la comarca. Els assistents van poder gaudir i degustar un tast en cru realitzat per en Pep Salsetes de les varietats de tomàquet cor de bou, Montserrat, pare Benet, rosa ple de l’Etern i pometa de Lluís Vila.A més del tast dirigit per Pep Salsetes, l’Associació CUINAVO va presentar als assistents 5 tapes elaborades amb tomàquets de varietats locals:- Crema de gaspatxo mediterrània de cor de bou i rosa ple.- Sopa de pare Benet amb alfàbrega i torrada de pa d’espelta amb mousse d’anxoves- Pa de tomàquet amb farina d’espelta de Gallecs- Petita llesca per postres : melmelada especiada de tomàquet rosa ple, vainilla, pebre negre i claus d’olor, sobre torrada de pa de tomàquet i empolsegat amb foie- Tomàquet rosa ple amb síndria, menta fresca i mató de Can Bordoi.Amb relació a la promoció del consum de producte local i de les varietat antigues de tomàquet el proper 25 i 26 de juliol el Consell Comarcal juntament amb l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana organitza la VI Fira del tomàquet de varietats locals del Vallès. Una fira on tots els visitants podran gaudir de visites guiades a l’hort de l’Espelt on es recuperant les llavors, podran fer un tast de tomàquets o participar al Show cooking amb CuinaVO.