Formació en violència de gènere per als professionals que treballen amb els joves

Divendres, 12 de juny de 2015

Una vintena de professionals de la comarca estan duent a terme durant tots els dimarts d’aquest mes de juny, a la Masia Can Rahull de Santa Maria de Palautordera, el curs de Violència de gènere en Joves: sensibilització i prevenció de conductes de risc. Aquesta formació s’organitza des del Servei Comarcal de Joventut del Vallès Oriental i es du a terme amb el suport de l’Oficina del Pla Jove de Diputació de Barcelona. La formació va a càrrec de l’Associació Candela per a la Investigació i l'Acció Comunitària.

Aquesta formació, com altres que ja s’han dut a terme al territori, és fruit d’una demanda feta pels professionals de la comarca, i suposa la possibilitat de treballar i reflexionar sobre el gènere i els joves des d’un treball transversal amb els diversos col•lectius implicats. És evident que tots els temes vinculats al gènere cal treballar-los des d’un punt de vista transversal i ha d’impregnar la feina quotidiana dels professionals, no només de joventut sinó també de tots els àmbits, especialment aquells més vinculats a l’ atenció a les persones: : informadors i tècnics juvenils, educadors socials, mossos d’esquadra, etc; El curs pretén fer un especial enfocament en les persones joves, especialment els adolescents, immersos en una etapa de canvi, creixement i alhora d’un aprenentatge molt important en relació als temes vinculats al gènere.
Els continguts que es volen treballar en aquestes sessions formatives són els següents:
• Detectar les manifestacions de la violència masclista, i en concret, la que es dóna en la parella amb especial atenció a les violències 2.0.
• Reconèixer el vincle entre el model de l'amor romàntic i les relacions abusives en la joventut, desmuntant mites i falses creences.
• Entendre la complexitat de les dinàmiques discriminatòries i les violències envers el jovent LGBTI, i els efectes que té en el desenvolupament integral dels joves.
• Ser capaços de generar un ambient de confiança amb el jovent que afavoreixi la detecció de dinàmiques abusives i de control.
• Aprendre a posar en pràctica els coneixements adquirits i avaluar el propi procés
d'aprenentatge.

Aquestes curs ha de servir doncs no només per assolir un aprenentatge important envers les violència masclista sinó també, despertar inquietuds i ganes d’aprofundir en la incorporació de la perspectiva de gènere en el nostre treball diari com a professionals i fer arribar aquesta perspectiva al jove i la resta de professionals amb els que treballem.

Darrera actualització: 12.06.2015 | 12:53