Organitza: Consell Comarcal en col·laboració amb la Diputació de Barcelona-Xarxa Productes de la Terra
Impartit per: Josep Ramon Mateu Freixenet, podador especialista d’olivera
Programa:
9.00 h Rebuda i benvinguda 9.05 – 11.00 h “Aspectes tècnics de la poda Bellaguarda” 11.00 – 11.30 h Pausa-cafè 11.30 – 14.30 h Sortida de camp i pràctica
L'olivera és un dels cultius de secà més presents a les comarques del Vallès. Es tracta d'una espècie rústica, ben adaptada als nostres sòls i que produeix un bé molt preuat a les nostres cuines. Un dels reptes del conreu de l'olivera és realitzar una poda que redueixi els costos, incrementi la producció i la qualitat de l’oli que s’obtindrà. Les tècniques de poda han evolucionat al llarg del temps i s'han donat per bones tècniques que no respecten la morfologia i fisiologia de l'arbre. En canvi, hi ha tècniques de conservació que respecten l'arbre.
La tècnica Bellaguarda, essencialment suposa l’aplicació de poques i grans tallades en cada arbre amb l’objectiu que l’olivera conservi el màxim de fulla i creixi de forma equilibrada, permetent que la llum arribi al ramatge.
Gratuït
Finca Agrícola Mas Curró de Caldes de Montbui