Formació: "Nova tècnica d'esporga de l'olivera"

Dimarts, 20 de febrer de 2024 de 09:30h a 14:30h

Organitza: Consell Comarcal en col·laboració amb la Diputació de Barcelona-Xarxa Productes de la Terra

Impartit per: Josep Ramon Mateu Freixenet, podador especialista d’olivera

Programa:

9.00 h Rebuda i benvinguda
9.05 – 11.00 h “Aspectes tècnics de la poda Bellaguarda”
11.00 – 11.30 h Pausa-cafè
11.30 – 14.30 h Sortida de camp i pràctica

 

L'olivera és un dels cultius de secà més presents a les comarques del Vallès. Es tracta d'una espècie rústica, ben adaptada als nostres sòls i que produeix un bé molt preuat a les nostres cuines. Un dels reptes del conreu de l'olivera és realitzar una poda que redueixi els costos, incrementi la producció i la qualitat de l’oli que s’obtindrà. Les tècniques de poda han evolucionat al llarg del temps i s'han donat per bones tècniques que no respecten la morfologia i fisiologia de l'arbre. En canvi, hi ha tècniques de conservació que respecten l'arbre.

La tècnica Bellaguarda, essencialment suposa l’aplicació de poques i grans tallades en cada arbre amb l’objectiu que l’olivera conservi el màxim de fulla i creixi de forma equilibrada, permetent que la llum arribi al ramatge.

Quin cost té:

Gratuït

Adreça:

Finca Agrícola Mas Curró de Caldes de Montbui

Darrera actualització: 14.02.2024 | 14:01