Benvinguts a Pagès és un cap de setmana on el món rural català es prepara per obrir les seves portes a les explotacions agràries i els visitants d'arreu de Catalunya poden gaudir de de propostes originals de restaurants, allotjaments i activitats formatives i descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat. Serà aquest pròxim cap de setmana, 1 i 2 de juny, en horaris de matí i tardes, que a la comarca, la coordina el Consell Comarcal.
Visitar una petita formatgeria que elabora formatges i iogurts elaborats amb llet amb les seves pròpies vaques, veure com es cultiven les herbes aromàtiques o els tomàquets, fer un tast de mel, veure un ramat de cabres que pasturen, o visitar les explotacions ecològiques de Gallecs on fan farina, pa, galetes, hortalisses o ous, són només algunes de les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la comarca del Vallès.
Es poden visitar, prèvia reserva, de forma gratuïta. En el següent enllaç hi ha la informació de la comarca.
Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. Aquestes jornades serveixen per redescobrir on neix tot allò que es menja i conèixer de prop les persones que fan els aliments que arriben a casa. També és una oportunitat perquè els participants puguin omplir el rebost comprant directament al productor.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
Villa Maria
Masia Can Sunyer Agroturisme
Can Gual Agroturisme
Betara
Mel dels Erms
Fundació OTA
Granja del Montseny
Masia Can Burgués
Granja Can Bordoi
Gallecs amb els Cinc Sentits
Tarambana, l'Espai Cultural i Gastronòmic de Cardedeu
Gratuït