Programa de joves en situació de vulnerabilitat

      

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 1 "Fi de la pobresa", 4 "Educació de qualitat", 8 "Treball digne i creixement econòmic", 10 "Reducció de les desigualtats" i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600706

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea

Núria Carné Navarro

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persones de contacte: 

Cristina Ureña Martínez

Núria Planas Argemí

Objecte:

La situació de vulnerabilitat de molts infants, adolescents i joves ha anat empitjorant ens els darrers anys. Qualsevol situació de crisi impacta d’una manera més greu en les persones més joves i més vulnerables.


D’altra banda moltes persones joves de més de 18 anys extutelades de la Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) tenen dinàmiques de carrer molt interioritzades, viuen en infrahabitatges o els ocupen o tenen problemes de salut mental i addiccions.


Tanmateix, l’arribada de joves i adolescents migrats i migrades és una realitat de la nostra societat que cal abordar amb polítiques preventives per evitar que hi hagi vulnerabilitats més greus en un futur.


L’objectiu d’aquest programa és ampliar i reforçar els serveis i polítiques per a la inclusió social d'aquesta joventut com a mitjà de preservar la cohesió social i la justícia social, atenent els processos vitals en què es troben i prioritzant el treball en xarxa amb els recursos i agents del territori.


El programa es concreta en el desplegament de professionals de proximitat especialitzats per facilitar el projecte de vida de les persones joves que es troben en una situació de vulnerabilitat, especialment la joventut migrada sola (JMS) i els i les joves que surten del circuit de protecció del sistema públic, i garantir els seus drets de ciutadania i, en definitiva, la seva inclusió activa al territori.

Funcions:

  • Orientar les persones joves en la preparació progressiva per assolir independència personal, en funció de les seves necessitats formatives i laborals i de la situació administrativa.
  • Facilitar l’accés a recursos habitacionals.
  • Vetllar perquè les persones joves tinguin un nivell adequat de salut emocional, de benestar i de desenvolupament integral.
  • Facilitar la consecució de l’autonomia de les persones joves i el seu funcionament normalitzat en la comunitat.
  • Fomentar l’arrelament i la convivència de les persones en els grups socials en què es relacionen.
  • Disminuir l’estigmatització del col·lectiu joves migrats i migrades sols i d’altres perfils de joves que estan en una situació de vulnerabilitat.
  • Impulsar el treball comarcal per portar a terme les línies consensuades.
  • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible_Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat

Usuaris/àries:

Joves que es troben en situació de vulnerabilitat, especialment els/les joves migrats/des sols i soles i joves que surten del circuit de protecció del sistema públic dels municipis que formen part de l’ABSS Resta de municipis del Vallès Oriental.

 

Quin cost té:

Gratuït

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2024 | 13:41