Subvencions per a la rehabilitació energètica d'edificis d'ús residencial i habitatges

Subvencions per a la rehabilitació energètica d'edificis d'ús residencial i habitatges.

S'ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ TER/2134/2024, de 6 de juny, publicada el 14 de juny de 2024, de sisena modificació de la Resolució DSO/825/2022, de 22 de març, de la convocatòria de subvencions de rehabilitació d’edificis d’habitatges i habitatges finançat amb Fons de la Unió Europea NextGenerationEU, amb la que, entre altres modificacions, s’amplia el termini de presentació de sol·licituds fins el 31 de desembre de 2024.

Els aspectes que es modifiquen son:
 
  • Ampliació de termini de presentació de sol·licituds de cadascun dels programes corresponents (1 a 5) de l’anualitat de 2024, fins el 31 de desembre de 2024, o exhauriment de la dotació pressupostària, amb la corresponent publicació al DOGC.
  • Incorporació al formulari telemàtic de sol·licitud, del consentiment del sol·licitant a la consulta de dades a efectes de valoració per part de l’AHC.
  • Es manté la possibilitat alternativa de tramitació del Programa 3 i 5, en cas que l’actuació requereixi projecte i encara només es disposi de la memòria, en les condicions especificades a l’apartat B de l’annex 1 i 3, condicionada a disposar del projecte i dels informes d’avaluació i idoneïtat administrativa i tècnica de les OTR respectives, amb tota la documentació requerida, en un termini màxim de 3 mesos des de la notificació de la resolució provisional favorable, sinó la sol·licitud quedaria sense efecte.
  • Es manté la possibilitat de demanar una bestreta del 50% de la subvenció del Programa 3 d’edificis d’habitatges, a l’inici i una altra del 30% un cop executat el 80% de les obres, havent pagat com a mínim el 50% del cost total de l’obra. Aquesta bestreta s’haurà de retornar si no es finalitza, paga i justifica l’obra, segons les condicions i terminis especificats a la resolució de concessió de la subvenció.
  • S’incorpora un formulari RE-1269 de declaració responsable, per acreditar, en cas de sol·licitar bestreta en el programa 3, juntament amb la pòlissa de crèdit, acta de comunitat o certificat bancari que acrediti l’existència de fons per finançar les obres, la disponibilitat econòmica d’aquests fons per finançar les obres subvencionables.

Pel que fa a la via de tramitació i objecte de la subvenció continua essent el mateix.

Per a més informació us podeu adreçar directament al portal de tràmits corresponent o al nostre web.
 

(PRESENTACIÓ JORNADA INFORMATIVA CELEBRADA EL 27 D'OCTUBRE DE 2022)

El 28 de març de 2022, la Generalitat de Catalunya va publicar la Resolució DSO/825/2022, de 22 de març, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de subvencions a l'empara del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU, per a les actuacions del Programa de rehabilitació a nivell d'edifici de tipologia residencial unifamiliar i plurifamiliar, del Programa d'actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges i del Programa per a l'elaboració del llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

En l’àmbit de la rehabilitació, els fons Next Generation EU permetran lluitar contra el canvi climàtic i promoure l’estalvi energètic, amb l’objectiu bàsic que els edificis d’habitatges i les llars redueixin un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable (EPNR) i un mínim de reducció de demanda segons la zona climàtica.

Les subvencions d’aquests programes tenen per objecte el finançament d’obres o actuacions de millora acreditada de l’eficiència energètica en els edificis de tipologia residencial unifamiliar i plurifamiliar, així com en els habitatges, sens perjudici de que es puguin complementar amb altres actuacions de rehabilitació tradicional, l’accessibilitat o la conservació dels edificis. Així com l’impuls i ajuda a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Seran subvencionables les actuacions iniciades posteriorment a l’1 de febrer de 2020 i poden estar finalitzades en el moment de la presentació de la corresponent sol·licitud, i també aquelles que encara no s’hagin iniciat.