El programa TTT ha programat per al proper 14 de març, de 15.30 a 17 h, a la seu dels Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal (Can Ribas-Centre de Recursos Agraris, Camí Antic de Vic, 10 - 08520 -Corró d'Avall- Les Franqueses del Vallès) un Taller sobre tecnologia per a negocis de la cadena de valor de l'alimentació, centrat en la gestió i governança de les conseqüències d'un ciberatac des de la branca executiva de l'empresa.
Un dels grans aspectes que ja afecta de forma transversal a qualsevol negoci que s'administri de forma digital és la gestió de la ciberseguretat. La digitalització i la connectivitat estan cada cop més presents a les empreses. Núvol, banca online, factures digitals, maquinària, gestió de magatzems, de flotes o de proveïdors són exemples de factors que fan que el negoci pugui ser més eficient. És per això que, alhora, cal vigilar les portes d'entrada a la ciberdelinqüència, per tal de garantir el funcionament de l’activitat i minimitzar els riscos a què aquesta s'interrompi.
Sabem on ens poden atacar? Tenim un pla per a reaccionar quan ens ataquin? Quines eines, rols i permisos han de tenir els/les treballadors/es?
L’objectiu és què les empreses participants siguin plenament conscients dels ciberriscos. Tal i com sempre s'ha enfocat des del TTT Vallès Oriental, la metodologia que s'utilitzarà consistirà en un role playing basat en un cas pràctic escalable a la realitat de cada empresa, que reproduirà els escenaris d’amenaça del lloc de feina i respondrà a la crisi derivada. Les quatre fases del simulacre seran: Què ha passat? Què ha fallat? Com ens en sortim? Què hem après? El ponent serà Genís Margarit (Centralip), auditor en ciberseguretat amb 20 anys d'experiència.
Aquest taller sobre ciberseguretat a l'empresa és el primer de dues edicions que s'impulsaran des del Projecte TTT Vallès Oriental.
El del dia 14 de març s'enfoca en la gestió i la governança de les conseqüències d'un ciberatac des de la branca executiva del negoci (gerència, propietat i personal directiu).
Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells del Fai, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).
Té un pressupost de 513.759,04€, i està finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023”.