L’informe d’evolució de l’OPAE analitza l’activitat econòmica dels polígons de la comarca i detalla les 25 empreses que més van facturar durant el 2019.
El sector químic al Vallès Oriental va facturar durant el 2019, 3.653M€, un 21,5% de la facturació total de la comarca. Així es desprèn de l’informe del primer trimestre de 2020 de l’OPAE a partir de dades de l'estudi "Estructura Empresarial de la demarcació de Barcelona. 2019" elaborat per la Diputació de Barcelona. Dins el sector secundari de la comarca destaquen també en volum de facturació la indústria del metall (16,7%) i la indústria alimentària, tèxtil i paperera (8,6%).
L’informe de l’OPAE detalla també quines són les 25 empreses de la comarca que més van facturar durant el 2019. En el rànquing es reflecteix també la gran rellevància del sector químic al Vallès Oriental; de les 25 empreses, 14, el 56%, pertanyen al sector químic, i dins d’aquestes destaquen especialment les de productes farmacèutics. Entre les principals empreses destaquen també les d’altres sectors, el 16% pertanyen al sector de l'alimentació, i el 12% a la indústria del metall.
Territorialment les principals empreses en volum de facturació es concentren majoritàriament als polígons de Granollers, Parets del Vallès i Les Franqueses. Principalment en municipis amb major pes demogràfic, amb major extensió de sòl industrial i a la confluència dels principals eixos viaris de comunicació, l'AP7, la C17 i la C-33.
L’informe trimestral de l’OPAE recull també les dades d’ocupabilitat empresarial dels polígons de la comarca. Actualment el Vallès Oriental té els polígons al 77,4% de la seva capacitat, una ocupabilitat mitjana superior a la mitjana catalana (72%), però inferior a les comarques de l’entorn. L’àmbit metropolità i el Vallès Occidental tenen una ocupabilitat mitjana del 78%.
Per municipis, el municipi amb major número d'empreses, Granollers, presenta una mitjana del 87% d'ocupabilitat als seus PAE. Per contra, els que presenten un nivell d'ocupabilitat més baix, destaquen Santa Euàlia de Ronçana (45,6%) i Lliça d'Amunt (53%).
El servei de l’OPAE compta amb el suport econòmic del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local; de la Diputació de Barcelona. Així mateix, es compta amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la que es disposa d’un conveni.