Personal electe i tècnic responsable de l’àmbit de mobilitat dels ajuntaments van assistir ahir a Can Ribas a la jornada organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Territori del Consell Comarcal.
La primera trobada sectorial de Mobilitat del Vallès Oriental d’aquesta legislatura, que va ser valorada molt positivament per les persones assistents, va servir per posar en comú reptes compartits com la necessitat de millorar els serveis d’autobús, abordar la gestió de la demanda com a nova estratègia per afrontar els reptes de mobilitat, millorar la mobilitat en zones disperses i assolir una major intermodalitat en la mobilitat.
També es va destacar especialment la transcendència de la mobilitat per a la qualitat de l’aire i per a la igualtat d’oportunitats de la ciutadania.
La jornada va servir per explicar els serveis d’Assistència tècnica i d’Oficina tècnica que el Consell Comarcal ofereix als ajuntaments. Va ser el cap de Serveis Territorials de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, Joan Busquets, qui va exposar la seva experiència amb el servei comarcal d’assistència tècnica de mobilitat, que valora com a molt satisfactori.
A més, la cap de la Unitat de Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Mercè Taberna, va explicar les novetats i els recursos que estaran a disposició dels ajuntaments en el Catàleg de Serveis 2025, un dels principals instruments de suport que ofereix la Diputació. Per altra banda, es va aprofitar la reunió per recollir informació dels ajuntaments per a l’Estudi de la mobilitat als polígons d’activitat (PAE) econòmica del Vallès Oriental, que la consultora Daleph està elaborant per encàrrec del Consell Comarcal amb la finalitat de poder millorar la mobilitat quotidiana per motius laborals.
Tant el conseller comarcal de Política Territorial i Mobilitat, Juan Manuel Segovia, com la regidora d’Obres, Serveis i Mobilitat de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, Marta Sánchez, van expressar el seu convenciment de la utilitat de la jornada de cara a fomentar el coneixement entre les persones que treballen en l’àmbit de la mobilitat municipal des dels respectius ajuntaments i compartir projectes i iniciatives.
Tal com va explicar el conseller comarcal de Política Territorial i Mobilitat, Juan Manuel Segovia, “la proposta de la trobada va sorgir d’un tècnic municipal i s’ha dut a terme perquè el Consell Comarcal ha de servir per propiciar aquest espai d’intercanvi d’experiències”.
El conseller es va comprometre a organitzar una nova trobada monogràfica sobre el transport a la demanda (TAD) en zones disperses, tenint en compte que es tracta d’un repte complex i compartit per molts ajuntaments, en el qual convé compartir els casos d’èxit.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles", 16 "Pau, justícia i institucions sòlides" i 17 "Aliança pels objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.