El passat dijous 21 de juliol, es va dur a terme la tercera sessió de treball del programa de creixement i activació tecnològica per a les empreses de la cadena de valor de l’alimentació, a Can Muntanyola (Granollers). Es tractava de la darrera sessió de treball grupal organitzada pel Projecte Treball, Talent i Tecnologia.
Amb aquesta sessió, el Projecte TTT ha posat punt final a les sessions grupals de creixement i activació tecnològica, on participen 8 empreses, amb el treball sobre el business plan, que es considera un factor estratègic clau per la digitalització de les empreses. Anteriorment, s’havien celebrat les sessions sobre el digital plan (diagonsi i elaboració d’un pla de digitalització/transformació tecnològica) i el talent plan (gestió de l’adaptació a la transició digital).
Fins ara, 58 empreses de la comarca se n’han pogut beneficiar del projecte TTT, amb assistència a les jornades, visites de tècnics del programa i/o el programa de creixement. D’aquestes, 8 empreses participen en el programa específic de creixement amb l'acompanyament personalitzat i individualitzat per part dels i les professionals. Aquest acompanyament va des de l’ajuda en l’elaboració del pla de negoci teòric, fins a la practicitat del business plan. La iniciativa té com a objectiu donar suport a les empreses en la seva transformació digital i acompanyar-les durant el procés.
Durant la sessió celebrada dijous i presentada per Marc Fernández, de l’empresa Allegro Consulting, es van donar les pautes a seguir per la correcta elaboració d’aquest pla de negoci. Des de l’anàlisi previ, definint els objectius, passant pel disseny del document, fins a arribar a la implementació d’aquest. L’últim punt que es va destacar és que un cop implementada l’estratègia s’han de continuar proposant millores, ja que aquest document no ha de ser fix i inalterable, sinó tot el contrari.
La majoria de les empreses presents a la sessió van confirmar no tenir tangibilitzat el pla de negoci de la seva empresa. D’altra banda, els assistents van assegurar tenir clara la línia estratègica de la companyia, amb el pertinent seguiment que se’n fa a través de reunions entre els diferents responsables dels projectes de l’empresa.
Finalment, el Jordi Garcia, de l’empresa Innovalaus, va parlar sobre les ajudes públiques i com aquestes podien ajudar a les empreses econòmicament. Va descriure els ajuts existents, tant a escala catalana, espanyola com europea, subjectes a la digitalització de les empreses. A més, per a cadascun dels ajuts va descriure’n les característiques per poder-los sol·licitar.
Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, i està finançat per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).
L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial de la cadena de valor de negocis de l’alimentació.