El Consell Comarcal, juntament amb la Taula Vallès Oriental Avança, ha posat en marxa el portal poligons.vallesoriental.cat, un web que incorpora tota la informació detallada i ordenada de tots els PAE de la comarca.
El web incorpora les prop de 4.000 empreses censades actualment, amb informació molt complerta de la seva accessibilitat, l’activitat econòmica, els municipis, l’ordenació urbanística, la mobilitat i accessibilitat o els subministraments i serveis.
També es pot trobar actualitzada altra informació útil com el directori d’associacions, els informes de l’Observatori de PAE, la informació dels serveis d’ocupació i suport a l’empresa que hi ha a la comarca, la informació fiscal o la cartografia dels nous PAE projectats.
El nou portal es completa amb informació de l’oferta immobiliària actualitzada i en detall, en col·laboració amb l'AMB, amb un apartat específic destinat a l'oferta immobiliària de naus i solars disponibles, amb les fitxes amb totes les característiques de cada oferta tant de venda com lloguer, l'evolució dels preus o el sostre en oferta.
També es pot accedir a la informació individualitzada de totes les empreses, amb informació del nombre de treballadors o contacte, entre d’altres. Les empreses es poden donar d’alta a través d’un formulari al propi web.
El nou Portal de PAE neix a iniciativa de la TVOA i s’ha treballat amb tècnics dels ajuntaments, les patronals i els sindicats. Amb un accés fàcil i ràpid i en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- es proporciona tota la informació possible a empreses que vulguin créixer o instal·lar-se a algun dels PAE de la comarca.
En el transcurs de la presentació, que s’ha fet aquest matí de forma telemàtica, el conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils, ha destacat el potencial industrial del Vallès Oriental, que amb 127 PAE que ocupen 2.825 hectàrees, és la segona comarca de Catalunya amb més PAE, i la tercera en superfície industrial. “Amb aquesta eina que avui presentem refermem el nostre compromís en la defensa del teixit productiu i la nostra aposta per la modernització del nostre teixit industrial i una ocupació de qualitat per als treballadors”, i ha recordat la necessitat de “continuar enfortint la concertació territorial públic-privada que a la comarca funciona i està portant molts èxits”. “Una empresa quan vol invertir i instal·lar-se al territori el primer que vol és tenir informació clara, ordenada i comparable respecte a d’altres territoris i avui ja tenim aquesta eina amb una concreció d’informació elevadíssima”, ha afegit.
La presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha destacat que es tracta d’una eina “fruit de l’esforç i el treball col·lectiu, que posa en valor les polítiques de desenvolupament econòmic des de l’escala local, la més propera a la ciutadania i l’empresa”.
Per la seva part, el delegat de PIMEC del Vallès Oriental, Joan Carles Basi, ha donat a conèixer que 1/3 de les empreses del territori forma part de les activitats considerades essencials i “estan funcionant a bon ritme”, però ha advertit que “hi ha un gruix important d’empreses que estan patint una reducció de facturació d’entre un 20 i un 60% i això és molt greu”. Per això s’ha felicitat que es posi al seu abast de forma detallada tota l’activitat que tenen al seu entorn i que “els permetrà fomentar sinèrgies empresarials”. “Poder aportar eines per a què puguin fomentar negoci és molt important”, ha afegit.
El director general de la UE-Cerclem, Joaquim Colom, ha recordat que aquesta era una eina de treball llargament reivindicada pels agents socials, “per poder canalitzar totes les demandes que tenim d’inversions i que en moltes ocasions se’ns escapaven detalls”. Aquesta eina, ha afegit, “la necessitàvem i portarà riquesa al territori”.