El Consell Comarcal obté per segon any el reconeixement AOC als ens capdavanters en transformació digital i govern obert

Dimecres, 3 de juliol de 2024

Ahir a la tarda es van recollir els reconeixements de la IX Edició, corresponent a l’any 2023, en un acte celebrat a Salou. El Consell Comarcal ha obtingut per segon cop el guardó que el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) atorga cada any als ens capdavanters en transformació digital i govern obert.

El gerent, Carles Fernández, va recollir el Reconeixement Administració Oberta del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que ha obtingut la segona posició en la categoria de consells comarcals de més de 50.000 habitants.

Enguany, han estat guardonats 100 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels municipis i la seva naturalesa.

Pel que fa als ajuntaments del Vallès Oriental, Granollers ha obtingut la segona posició en municipis de més de 50.000 habitants. En la categoria de municipis de 5.001 a 20.000  habitants han estat guardonats Llinars del Vallès en primera posició, Parets del Vallès en segona posició i Montornès del Vallès en tercera posició. Sant Antoni de Vilamajor, Caldes de Montbui, la Garriga i Cardedeu han estat reconeguts en el Top 10. 

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

L’Índex de Maduresa Digital considera les tres dimensions més importants de la transformació digital de les administracions locals: la implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals, l’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat, i la implantació dels principis de govern obert.

D’aquesta manera, les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Reconeixement Administració Oberta Posició 2

 

 

 

Darrera actualització: 3.07.2024 | 14:14