Des del Projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) del Vallès Oriental, impulsat pel Consell Comarcal i 16 ajuntaments de la comarca, s’ha posat en marxa una sèrie de jornades destinades a les empreses per buscar solucions per al sector de l’alimentació.
En les pròximes setmanes es duran a terme dos actes a Can Muntanyola (Granollers) sobre la traçabilitat alimentària i el control de qualitat 4.0. L’objectiu és donar a conèixer a les empreses del sector les solucions que combinen tècniques avançades de producció i operació amb tecnologies intel·ligents.
Un dels eixos vertebrals del projecte són les jornades pràctiques, on les empreses poden conèixer de primera mà i formar-se en la matèria d’indústria 4.0. El valor afegit d’aquests actes és que les solucions que es plantegen són aplicables a diferents baules de la cadena de valor de l’alimentació i les tecnologies són escalables a totes les mides d’empresa, des de microempreses fins a multinacionals.
La primera de les jornades serà sobre la “Traçabilitat alimentària” i es durà a terme el pròxim dimecres 23 de febrer, de 15:00h a 17:00h, a l’edifici de Can Muntanyola (Granollers). S’incidirà en aspectes com la seguretat en la traçabilitat alimentària, les solucions que ofereix blockchain i les solucions aplicades a processos de fabricació industrial. Tot això, amb la presència de professionals experts en el sector i d’empreses reconegudes com Rockwell Automation, Galdtolink, Segur Alimentària o Vottun. Les inscripcions són obertes.
L’altra jornada que hi ha prevista es realitzarà el dimecres 9 de març i porta el títol de “Control de qualitat 4.0: l’excel·lència en la producció alimentària”. L’acte durarà una hora i mitja, de 15:30h a 17:00h, i també tindrà lloc a Can Muntanyola –seu de totes les jornades del Projecte TTT–. Durant la sessió s’exposaran casos d’ús de software de control de qualitat i solucions de visió artificial pel control de producte, l’envasat i el control logístic. La ponència anirà a càrrec de professionals de les empreses de TAI Smart Factory i NEVITEC (Grup Bcnvision). Inscripcions obertes.
A totes les ponències es portaran a terme casos pràctics d’ús inspiracional, en els quals es plantejaran problemes concrets i s’exposaran els resultats. A més a més, en finalitzar les jornades s’habilitarà un espai de debat entre assistents i ponents per intercanviar coneixements i experiències.
Sessions de formació per a persones treballadores o desocupades
El programa TTT ja té programats per al segon trimestre de l’any 3 cursos per a persones desocupades, o en actiu que volen millorar la seva ocupabilitat. En concret, un curs de "Competències digitals per a l'organització industrial", per a operaris/àries (magatzem, manteniment, alimentació i/o packaging) de 76 hores, un curs de "Competències digitals per a l'organització industrial", per a administratius/ives de 64 hores i un curs de "Competències digitals per a l'organització industrial", per a comercials, de 92 hores. (Més informació).
Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i els ajuntaments de Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, està coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i està finançat per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).
L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial de la cadena de valor de negocis de l’alimentació.