El Consell de la FP comarcal vol reforçar l’orientació i lluitar contra l’abandonament escolar

Dijous, 19 de setembre de 2024

Ahir dimecres es va celebrar la tercera reunió de la  Comissió Permanent del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental, coordinat pel Consell Comarcal.

La trobada, celebrada aquest dimecres a la Masia Can Ribas de les Franqueses del Vallès, ha servit per fer seguiment de la feina feta aquest 2024 i les tasques desenvolupades en el marc dels diferents grups de treball. També s’han fet  propostes d’actuacions per als propers mesos.

La reunió va comptar amb una elevada participació de les entitats, agents socials i personal tècnic. El conseller de Promoció Econòmica, Enric Gisbert, va voler destacar que “com a territori, hem avançat en el treball en xarxa i la coordinació a nivell de la FP a la comarca, aprofundint en la coneixença dels diferents membres que en formen part i constatant les necessitats formatives existents. La posada en marxa del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental és un camí a seguir que s’ha de posar en valor”.

En el marc de la trobada s’ha fet el seguiment del Pla de Treball aprovat per a l’any 2024, amb el qual s’han reestructurat els grups de treball amb l’objectiu de reforçar els aspectes vinculats a treballar l’orientació de les persones, establir estratègies per lluitar contra l’abandonament escolar i tenir més present la necessitat d’avançar cap a una estratègia comarcal compartida en l’àmbit de la formació professional. El conseller també va destacar “la importància del treball del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental per poder tenir més força com a territori,  posar en valor els oficis i les necessitats de les empreses de la comarca”.

Les persones assistents van validar el seguiment del Pla de treball i van subratllar la importància del fet que, fruit del treball tècnic dels grups, sorgeixin propostes i accions que s’elevin a les administracions superiors.

Com a proposta de treball dels propers mesos s’ha apuntat, entre d’altres, la Fira Guia’t que, com actuació comarcal, ha de ser l’aparador de les sortides professionals que hi ha a la comarca, tot vinculant-ho amb l’ orientació acadèmica i posant en valor la mostra dels oficis. La Fira Guia’t i les actuacions que s’hi vinculin ha de ser l’espai on treballar la transició entre món laboral i món formatiu per arribar a col·lectius de població més amplis i d’edats diverses.

El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació del Vallès Oriental és un òrgan format per pels ajuntaments i els agents socials de la comarca, els representants dels centres educatius de secundària així com representants de formació  professional tant inicial com contínua  (amb representació dels centres de titularitat pública o privada i concertada), la Diputació de Barcelona, l’Agència de Formació Professional de Catalunya, els Serveis Territorials del Vallès Oriental-Maresme així com els Consells de la Formació Professional d’àmbit local, com és el de Granollers o Mollet del Vallès.

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Texto

Descripción generada automáticamente con confianza media

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic", 4 "Educació de qualitat" i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 20.09.2024 | 13:55