Prop de 2.000 alumnes de 41 centres educatius visiten la Fira Guia’t

Divendres, 24 de març de 2023
  • Enguany ha funcionat amb un model basat en els sectors productius i la descoberta de vocacions.

Prop de 2.000 alumnes de 41 centres educatius han visitat la Fira Guia’t, que va tancar portes ahir al migdia al recinte de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. La XIV edició ha estat l’any de la tornada a la presencialitat, després de tres edicions en format virtual.

Durant tres dies, les persones visitants han pogut aprofitar el nou model de Fira que s’ha estrenat enguany, on l’orientació i acompanyament en la descoberta de vocacions ha estat l’eix central. L’espai s’ha organitzat en espais sectorials per permetre una major interrelació  entre els diferents actors que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions o empreses, etc.), donant una visió més complerta del que suposa escollir un itinerari formatiu o un altre. Per al públic visitant aquest nou model de fira ha servit per conèixer millor les sortides existents i els diferents llocs de treball que s’hi vinculen.

L’espai expositiu de la Fira Guia’t es trobava dividit en 7 sectors professionals que agrupen les 26 famílies professionals existents: Indústria del metall i mobilitat, Serveis a les empreses, Transformació digital, Indústria química, Indústria agroalimentària + manufacturera + de la construcció i obra civil + de l’energia i la sostenibilitat, Oci i benestar i Salut i atenció a les persones.

Més de 30 centres formatius d’educació secundària de la comarca o centres de comarques veïnes han exposat els seus itineraris formatius. També s’ha ofert informació de centres universitaris que fan formació professional, de centres i entitats de la comarca que ofereixen formació contínua i/o certificats de professionalitat, així com informació específica per a joves amb dificultats d’aprenentatge.

A banda d’alumnat dels centres educatius, han visitat la Fira més de 150 persones -famílies amb fills i filles d’edat adolescents- interessades en conèixer de primera mà l’oferta formativa existent i assessorar-se per poder fer un millor acompanyament als seus fills i filles que han d’iniciar estudis post-obligatoris. Aquestes persones van poder visitar la fira de forma guiada i assistir a una xerrada informativa enfocada precisament a les famílies.

Paral·lelament a la Fira, també s’han realitzat xerrades per donar a conèixer els diferents itineraris post-obligatoris i de futur per a l’alumnat dels centres visitants, així com taules rodones d’experiències de joves en primera persona, taules pensades per posar en valor els diferents itineraris formatius i vitals de les persones participants, per animar a què cadascú trobi el seu propi camí.

Un altre element clau a la Fira ha estat el paper del personal orientador, situat a cadascun dels 7 sectors productius representats i que oferia un servei d’assessorament especialitzat i personalitzat, amb la finalitat d’orientar i resoldre dubtes de forma individualitzada. Es tracta de professionals dels diferents municipis de la comarca, vinculats a les àrees de joventut, educació i promoció econòmica, que han treballat en xarxa per poder dur a terme aquesta tasca d’assessorament i acompanyament a les persones joves.

Aquesta orientació personalitzada es pot demanar encara fins a finals de març a través d’aquest ENLLAÇ o al correu orientaciojuvenil@vallesoriental.cat.  A partir del mes d’abril i durant tot l’any, les persones interessades s’hauran de dirigir al seu ajuntament.

Aquesta Fira és fruit del treball del Consell de l’FP del Vallès Oriental, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Més informació a vallesjove.cat/fira-guiat

Darrera actualització: 24.03.2023 | 13:42