El Consell Comarcal, en el marc de la Xarxa LismiVO, ha iniciat un nou taller de restauració de petit mobiliari amb usuaris amb diversitat funcional. El taller busca esdevenir un aprenentatge laboral per a aquests usuaris.
El curs es fa en col·laboració amb el projecte RNOVA, un projecte que desenvolupa el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i que consisteix en la comercialització de productes de segona mà a través de les entitats de la Xarxa Lismivo.
Aquest és el segon taller que es fa –l’any passat es va fer el primer- i enguany hi participen 6 usuaris de l’entitat APADIS, l’única que, degut a la situació de pandèmia, ha tingut possibilitats de poder-lo desenvolupar.
En el taller se simula un ambient de treball per a què la persona adquireixi competències tècniques i competències transversals, recuperi els hàbits i habilitats laborals que són comuns en qualsevol tipus de feina (relació amb els companys i professionals, resolució de problemes laborals, maneig i cura de les eines, del mobiliari...) i a més, i sobretot, aprengui tècniques de restauració de petit mobiliari per poder-los donar una segona oportunitat mitjançant la seva reutilització. El mobiliari restaurat en aquest taller serà venut a les botigues de segona mà i/o mercats setmanals que els centres especials de treball i les entitats de la Xarxa LismiVO tenen i promouen.
El curs té una durada de 30 hores i es fa dijous i divendres de 9 a 14 h. Va començar ahir i finalitza el 18 de desembre.
La xarxa LismiVO és una xarxa formada per prop de 30 entitats públiques i privades que treballen per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i/o persones amb risc d’exclusió social, està liderada pel Consell Comarcal i compta amb el suport de Diputació de Barcelona.