Aquest mes de novembre torna a registrar-se, de nou, un lleuger creixement de la xifra d’expedients de regulació al Vallès Oriental. Se n’han registrat 11, una xifra superior al mes passat (quan se’n van registrar 7) tot i que amb una menor afectació pel que fa al nombre de persones afectades, que aquest mes ha estat de 168, molt per sota de les 544 del mes passat. Són xifres de la Nota informativa de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat.
Pel que fa a les dades acumulades entre gener i novembre, la tendència de les xifres és d’un lleuger creixement de les dades. Al Vallès Oriental durant aquests mesos de l’any s’han registrat 95 expedients de regulació, amb una afectació a 2.688 persones. Tot i això, però, són xifres inferiors a les que es registraven el 2021, quan les dades acumulades van ser de 239 expedients amb un impacte de més de 3.900 treballadors.
Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, amb xifres allunyades a les registrades a comarques com ara el Barcelonès (que n’ha registrat 30), Baix Llobregat (22) o el Vallès Occidental (20). Totes les comarques han registrat un creixement de les xifres respecte al mes passat.
La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis les Franqueses del Vallès, Granollers, la Garriga, Cardedeu, Llinars del Vallès o Mollet del Vallès. En tots els casos, la major part dels expedients de regulació registrats pertanyen al sector de la indústria manufacturera.
La indústria manufacturera de forma ben clara seguida, tot i que a distància, per les activitats administratives i auxiliars, l’hostaleria, les activitats professionals i tècniques i el comerç al major i al detall, resulten ser les activitats més afectades pels expedients de regulació acumulats al llarg del 2022.