Com n’és d’important la imatge personal en el procés de recerca de feina? Aquest tema és el que s’ha tractat aquest dimecres 3 de juliol a les instal·lacions d’Estudi i Imatge, centre formatiu de Granollers especialitzat en impartir cursos qualificats en tot allò referent a la imatge personal.
Una desena de participants del programa ocupacional Talents en Potència han pogut gaudir de la xerrada impartida per quatre experts d’Estudi i Imatge en l’àmbit de la perruqueria, l’estètica, el món del tatuatge i en l’assessorament d’imatge. Durant la sessió s’han tractat qüestions com la manera de vestir-se i maquillar-se per a una entrevista de feina, la imatge personal i la imatge corporativa o com està canviant la valoració que es fa dels tatuatges, així com recomanacions que cal tenir en compte. S’ha fet debat sobre com la imatge personal pot ser un factor decisiu en la selecció de personal oferint eines i recursos per millorar la pròpia imatge. També s’ha fet èmfasi en la necessitat de formar-se i qualificar-se, tant en competències tècniques com transversals, si es vol treballar en aquest sector.
El programa “Talents en potència” ofereix itineraris personals d’inserció dirgits a la millora de l’ocupabilitat dels i les participants mitjançant processos d’orientació individualitzats per permetin a la persona definir l’objectiu laboral i treballar les competències necessàries per a assolir-los. A part de l’orientació, també s’ofereix formació en competències transversals i pràctiques a empreses. El procés finalitza quan la persona aconsegueix la inserció laboral.
El programa es divideix en dues línies d’actuació: una dirigida a persones perceptores de la Renda Garantida Ciutadana i l’altra a persones amb discapacitat i/o trastorn mental. Cada línia disposa d’un professional tècnic especialitzat en orientació i inserció que acompanya a les persones en el seu procés; cada línia d’actuació disposa de 30 places, configurant-ne un total de 60.
El Talents en Potència és un programa impulsat i subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i pels municipis de la comarca on es desenvolupa: Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, La Roca, Montornès, Montmeló, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana i Les Franqueses del Vallès.