Tampoc si, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposen d’autonomia per treure’s la mascareta o bé presenten alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.
Tampoc serà exigible en el cas d’exercici físic esportiu a l’aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan per la mateixa naturalesa de les activitats l’ús de la mascareta sigui incompatible, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.
Es permeten les reunions i trobades entre persones, incloent-hi la pràctica esportiva no professional ni federada, sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments vigents en cada cas.
Les persones titulars de les diverses activitats han de garantir l’atenció preferent que minimitzi el temps d’estada a l’interior dels locals o establiments i que faciliti la mobilitat a l’interior a les persones vulnerables d’acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta.
A més, fins al 24 de juny inclòs, als espais de concurrència pública s’han de mantenir les limitacions d’aforament següents:
- Edificis i espais tancats: 50% del màxim autoritzat en situació de normalitat.
o - Espais a l’aire lliure: 75% del màxim autoritzat en situació de normalitat.
En edificis i espais tancats:
o Un màxim de 1.000 persones de peu o 2.000 persones totes en seients preassignats.
o 2,5 m2 per persona. Es pot reduir aquest espai de seguretat de 2,5 m2 per persona si:
o El valor corresponent a 2,5 m2 per persona.
o Es pot reduir l’espai de seguretat de 2,5 m2 per persona si:
En els establiments d’hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l’aire lliure com en edificis i espais tancats, en què es preveu el consum d’aliments i begudes que facin inviable l’ús de mascareta constant, s’ha de garantir la distància d’1,5 metres entre persones.