Els Expedients de Regulació d’Ocupació al Vallès Oriental acumulats entre gener i febrer de 2021 arriben als 166, i han afectat 1.347 persones.
Es mantenen com a sectors més afectats l’àmbit de la restauració i hostaleria, el comerç a l’engròs i al detall, les activitats artístiques i recreatives i la indústria manufacturera. La mesura més emprada segueix sent la suspensió de contractes.
Així es desprèn de l’avanç de les dades actualitzades relatives als EROs registrats durant els primers 2 mesos d'aquest any al Vallès Oriental, elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb dades que acaba de fer públiques l’Observatori de Treball i Model Productiu.
Dins d’aquests expedients hi ha tres tipus de mesures:
• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.
• Reducció temporal de jornada
• Suspensió del contracte
Aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major” .
Cal afegir també que a partir del mes d'octubre de 2020 s'han incorporat noves modalitats d'expedients de regulació temporal d'ocupació de força major, en concret, per impediment o per limitació de l'activitat, la qual cosa suposa un increment considerable dels procediments no desistits i resolts autoritzats a partir d'aquesta data.
Podeu ampliar la informació i consultar les dades per municipis, comarca i àmbits territorials al següent:
*ENLLAÇ