Enguany es celebrava la sisena edició d’Alícia’t, una acció enfocada a promoure la gastronomia de les comarques de Barcelona.
El cap de setmana del 28 i 29 d’abril, el Vallès Oriental va ser present a la Festa Alícia’t, que es va celebrar en un entorn tan singular com és el Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
Els productors de la comarca Can Turró (http://www.canturro.net/), l’Agrobotiga La Païssa (http://www.lapaissa.cat) i el Parc de les Olors (https://parcdelesolors.com/), juntament amb la Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Oriental i el Servei de Turisme van promocionar la gastronomia vallesana i les seves propostes turístiques.
Una de les activitats que s’oferia va ser el Corner Barcelona és molt més, un espai en el que es van dur a terme mostres, presentacions i tastos de productes. En el cas del Vallès Oriental, Can Turró va fer una xerrada sobre com és viure a pagès i posteriorment va dur a terme el taller “Vine i aprèn a fer mató de llimona”.
Els visitants que van passar per l’estand del Vallès Oriental van poder participar en el sorteig d’un cap de setmana a la comarca compost per una degustació de formatges a la Formatgeria del Montseny (http://www.formatgeriadelmontseny.com); mitja pensió (sopar, allotjament i esmorzar) a la Fonda del Montseny (http://www.fondamontseny.com); i als Apartaments Cal Ferrer (http://www.calferrer-montseny.com); activitat de tir amb arc a Montseny Aventura (http://www.montsenyaventura.com); i dinar al Restaurant Vall del Montseny, membre del col·lectiu CuinaVO (http://www.lavalldelmontseny.com).
A la Plaça de Sant Benet, estaven les parades dels territoris que conformen la demarcació de Barcelona: onze comarques, el programa del Parc a Taula i el projecte MEDFEST, que configuraven un gran mercat d’experiències turístiques de temàtica gastronòmica, i on els visitants van poder descobrir els valors i actius de les diferents comarques, planificar visites i experiències gastronòmiques. En els mateixos estands es van poder conèixer, tastar i comprar els millors productes agroalimentaris de la Xarxa de Productes de la Terra.
Malgrat el mal temps que hi ha hagut aquest cap de setmana, s’han pogut dur a terme les més de 150 activitats enfocades a nens, famílies i aficionats a la gastronomia de totes les edats.