A la comarca, aquest mes de febrer l’atur ha augmentat en 17 persones més respecte al mes passat, la qual cosa suposa un total de 20.060 persones en situació d’atur. L’augment intermensual és lleuger, per sota del 0,1%, però cal destacar que el descens és molt important respecte a l’any 2021, quan l’atur registrat es situava en 26.744. En termes globals, doncs, malgrat aquest lleuger repunt d’aquest mes, es manté la tendència a la baixa dels nivells d’atur respecte als períodes anteriors: en concret, aquest febrer la reducció interanual és d’un - 25%, amb un descens absolut de més de 6.800 persones. La taxa d’atur provisional es situa en el 10,10%.
A Catalunya, en finalitzar el mes de febrer es comptabilitzen 371.660 persones aturades registrades, el valor més baix registrat en un mes de febrer des de 2008 (290.912 persones). En comparació amb el gener, hi ha 142 persones aturades registrades menys (-0,04%), un descens molt discret però que contrasta amb els augments dels darrers dos anys (+0,4% el 2020 i +0,8% el 2021).
De fet aquest mes veiem que la tendència a àmbits superiors ha sigut de descens de l’atur (és el cas de Catalunya o l’àmbit metropolità) i el gener va ser un mes on l’atur va créixer, fet que és prou habitual després de la temporada nadalenca. Al Vallès Oriental en canvi s’ha donat la situació a la inversa, amb reducció de l’atur al gener i un augment molt lleuger de l’atur aquest darrer mes. Tot plegat però evidencia que la tendència a la baixa de l’atur és un fet generalitzat, amb reduccions de l’atur rellevants a tots els àmbits.
Cal tenir en compte però que aquestes dades segueixen sense incloure les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat (Ordre ministerial d’11 de març de 1985, per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat).